08-24-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurdun Sağlığa Faydası
Yoğurt, sabahtan akşama kadar günün her saatinde yenebilecek harika bir gıdadır Yoğurt daima suyuyla birlikte yenmelidir Süzme yoğurtta "B" vitamini kalmaz Çünkü,vitaminler hep yoğurdun suyundadır
Şeker hastaları için yararlı bir besindir Şeker hastalarına verilecek yoğurt, ekşimiş olmamalı ve kaymağı alınmış olmalıdır
Sabahleyin kahvaltıdan sonra yenen yoğurt,sindirimi kolaylaştırıp ,bağırsakların çalışmasına yardım eder Her yaşta hemen hemen herkes için uygundur Ancak,midesi çok duyarlı olanlara,onikiparmak bağırsağı ülseri olanlara dokunur Yoğurt, hastalar ve zayıf bünyeler için sütten daha besleyici sindirimi kolay bir gıdadır Aynı zamanda bağırsaklarda bulunan tehlikeli ve zararlı mikropların(Amiplerin) çoğalmalarına ve hatta yaşamalarına engel olan bir besindir Bu sebepten tifo ve ishal zamanlarında yoğurt âdeta bir ilaç gibi tavsiye edilmektedir Tüberkülozlu hastalar üzerinde de antibiyotik etki gösterir
Yoğurt aynı zamanda bulaşıcı hastalıkların tedavisinde de oldukça öneme sahiptir Çocukların bulaşıcı karaciğer iltihâbı (hepatit) hastalıklarının dietik tedavilerinde kullanılır
Ayrıca,yüze ve boyna sürülürse cildi canlandırır Yirmi dakika kalsın cildinizde,sonra da gülsuyuyla siliverin Rahat bir uyku için de yoğurt yiyebilirsiniz
|
|
|