Prof. Dr. Sinsi
|
Selçuk Ecza 50. Yıl İlköğretim Okulu Açıldı
Milli Eğitim Bakanı Doç Dr Hüseyin Çelik, Ümraniye'de Selçuk Ecza50 Yıl İlköğretim Okulu'nun açılışına katıldı Burada konuşan Bakan Çelik, başarıya adanmış yarım asırlık bir kariyerin ürünü olan bir eğitim kurumunu açtıklarını söyledi
Selçuk EczaYönetim Kurulu Başkanı Ahmet Keleşoğlu'nun, ülkenin saygın iş adamlarından biri olduğunu belirten Bakan Çelik, Keleşoğlu'nun bir çok sosyal sorumluluk projesine imza attığını, yaptığı eğitim kurumlarıyla ilmin ışığında eğitime katkı sağladığını ifade etti
"İsimlerimizin sadece mezar taşlarına yazılmasını istemiyorsak, bu tür eserler bırakmamız gerekiyor" diyen Bakan Çelik, para, pul ve servetin önemli olduğunu, ancak paranın nasıl kullanıldığının daha önemli olduğunu vurguladı Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir filozof diyor ki, 'Adamlığı olmayan zengindense, zenginliği olmayan adamı tercih ederim ' Hem zenginliği hem adamlığı olanın ise başımızın üzerinde yeri vardır Mevlana derki, 'Denizler kadar mal kazan, ama sen onun üstündeki gemi ol ' Eğer mal, mülk hırsı, para sevdası, kasanızı doldurmak bütün amacınız olursa, su geminin içine girmiş, demektir ahmet Keleşoğlu, sadece okul yaptırmakla yetinmemiş, cami, sağlık kuruluşu, üniversite binaları, yaşlılara yönelik bakım evleri yaptırmıştır Bu asil ömre imrendiğimi ifade etmek istiyorum "
Mustafa Kemal Atatürk'ün, "İki ayrı orduya ihtiyacımız var Biri *****lı ordu, diğeri ise eğitim ordusudur" sözlerini anımsatan Bakan Çelik, şunları kaydetti: "Asrın başında büyük Atatürk'ün önderliğinde, biz bir İstiklal Savaşı verdik ve istiklalimizi elde ettik Bağımsız bir vatana sahibiz Bu bağımsız vatana göz diken hainler olsa bile, bu bağımsız ülkenin birliğini, dirliğini, huzurunu bozmak isteyenler olsa da hür ve bağımsız vatanımız var Ama eğitim meselesi bizim istikbal davamızdır
İstiklal davasıyla kazanılmış olan bir millet, bunu eğitimle taçlandırmazsa istikbali kaybederiz Dolayısıyla okul yapmak, eğitim yatırımları gerçekleştirmek bizim istikbal davamıza katkı sağlamaktır, bu temele harç koymaktır Geleceği düşünmek yetmez, bir şeyler yapmak lazım Her birimiz bir mum yakarsak, bu büyük bir meşale olur "
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, eğitim adına İstanbul'da üzerlerine düşeni yaptıklarını, son 5 yılda İstanbul'da 860 okulu eğitime kazandırdıklarını söyledi Son 5 yılda yapılan okul sayısının ise 20 bin olduğunu belirten Bakan Çelik, şunları söyledi: "Bu sene asgari 3 milyar dolarlık yatırım yapacağız Bu bütçenin kaynağı Türkiye'dir Eğitime % 100 Destek Kampanyası'nın, eğitime büyük bir katkısı olmuştur Ben artık bu okulların açılışına yetişemiyorum Türkiye'de büyük bir sinerji oluşmuştur Devlet, millet paylaşması var Milletine güvenen bir yöneten irade var Türkiye aydınlık umutlara doğru gidiyor Dünya ekonomik bir sarsıntı içindedir Kimse felaket tellallığı yapmasın, kimse moralleri bozmasın En sağlam limanlardan biri Türkiye'dir "
Bakan Çelik, daha sonra Selçuk EczaYönetim Kurulu Başkanı Ahmet Keleşoğlu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer ile 10 milyon YTL'ye mal olan Selçuk Ecza50 Yıl İlköğretim Okulu'nun açılışını gerçekleştirdi
Ümraniye Yukarı Dudullu'da eğitime açılan okulun, 960 öğrenci kapasiteli 32 dersliği, ana okulu, fizik, kimya, biyoloji laboratuvarları, kütüphanesi ve spor salonu bulunuyor
Yazının Orjinali için lütfen www meb gov tr adresini ziyaret ediniz
|