Mumcu'dan Serebral Palsili Çocuklara Destek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mumcu'dan Serebral Palsili Çocuklara DestekMumcu'dan Serebral Palsili Çocuklara Destek Milli Eğitim Bakanı Erkan Mumcu, serebral palsili çocuklar için Ankara'da özel donanımlı bir okulun yapılacağını bildirdi 4181 28 12 2002-MEB Milli Eğitim Bakanı Erkan Mumcu, Serebral Palsili(Beyin Felçli) Çocuklar Derneği'nin tanıtım toplantısına katıldı Mumcu, törende yaptığı konuşmada, Derneğin kurulmasında katkısı olan herkese teşekkür etti Mumcu, "Tebrik ediyorum, çok iyi bir şey yaptınız Bu derneğin kurulması çok büyük bir adım Böyle bir toplantı daha büyük bir adım Şansınız var, Ankara'da, bakana sesinizi duyurabiliyorsunuz Ankara'da olmayanlar da var Ağrı'da Kars'ta olanlar da var Onlar için de bir şeyler yapmak lazım Ankara'yı düşünmeyin, Ankara ile ilgili yapılabilecek ne varsa devletimiz bunu yapacaktır Sizden isteğim, olanaklarınızı Ankara'da olmayan çocuklar için kullanın" dedi![]() Bu tür okulların ülke geneline yaygınlaştırılması gerektiğini, ancak ekonomik koşullar nedeniyle bu konuda zorluklar yaşanabileceğini kaydeden Mumcu, "Onun için işadamlarını, hayırseverleri bu sürece katılmaya davet ediyorum Bu sorunu yaşayan herkesin örgütlü olmalarını istiyorum Çünkü örgütlü hale geldiklerinde, dernekler vakıflar aracılığıyla seslerini daha net duyurabilirler Biraya gelip birlikte olmanın gücüyle bir şeyler yapmak daha da kolaylaşıyor, daha da güzelleşiyor Bu dernek bunun bir örneği Bütün gayretiniz ülke çapındaki insanlarla imkanlarınızı paylaşmak olmalıdır Ankara'da olmak avantajınızı Ankara'da olmayanlar için seferber ediniz" diye konuştuSerebral Palsili Çocuklar Derneği Başkanı Mehmet Gürkan, serebral palsili çocukların, ayakta durabilme, düşündüklerini söyleyebilme, kendi ihtiyaçlarını giderme, hayatta kalabilme, birey olarak kabul edilme ve en temel hak olan eğitim hakkından yararlanabilme konusunda bir çok zorluk ve engelle karşılaştığını kaydetti Gürkan, "Bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığımızın bu çocukların gereksinimlerine, ailelerinin beklentilerine yanıt verebilecek, çevre ile iç içe olan, aileleri de eğitim sürecine katan, müfredatı, eğitim ortamları ve yöntemleri çocuklarımızın bireysel yetersizliklerine uygun olarak yapılandırılmış, grup eğitimi verebilen okullar açılmalıdır Çocuklarımızın nörolojik rahatsızlıkları vardır Bu rahatsızlık kendini kol, bacak ve gövde kaslarında gevşeklik, sertlik, istemsiz hareketler ve denge bozukluğu şeklinde gösterebilir İşitme ve konuşma yetersizlikleri de görülebilir Bu çocuklarımıza, bir kısmı yüz ifadelerini kontrol edemedikleri, duygu ve düşüncelerini ifade edemedikleri için hep zeka özürlü ya da ortopedik engelli gözüyle bakılmaktadır Hayır onlar zeka özürlü değildir İyi bir tedavi ve eğitim alabilirlerse büyük gelişme sağlayabilirler Bu çocukların içinde psikoloğu, konuşma terapisti, eğitilmiş eğitmenleri olan okulları yok ortopedik engelliler, işitme engelliler ve görme engelliler okulları ve bazı okulların alt sınıfları çocuklarımızın ihtiyaçlarına cevap vermemektedir İşitme engelliler, görme engelliler, ortopedik engelliler için okullarımız varsa, serebral palsili çocuklar için niye olmasın Çocuklarımız da okusun, tedavi olabilsinler istiyoruz" şeklinde konuştu Yazının orjinali için www meb govtr adresini ziyaret ediniz |
|
|
|