Prof. Dr. Sinsi
|
İl Müdürleri Toplantısı Ankara'da Yapıldı
İl Müdürleri Toplantısı Ankara'da Yapıldı
İl Milli Eğitim Müdürleri Toplantısı, 3 Temmuz 2003 Perşembe Günü Ankara'da yapıldı Toplantıya, Milli Eğitim Bakanı Doç Dr Hüseyin Çelik'in yanı sıra Müsteşar Prof Dr Necat Birinci, Müsteşar Yardımcıları, Genel Müdürler ve ilgili birim amirleri katıldı Toplantının açılışında konuşan Bakan Çelik, müdürlerden çok çalışmalarını ve kendilerine ayak uydurmalarını istedi
10942
03 07 2003-MEB
İl Milli Eğitim Müdürleri Toplantısı Ankara'da başladı Toplantının açılışında konuşan Milli Eğitim Bakanı Doç Dr Hüseyin Çelik, bu tür toplantıların bilgilenme ve deneyimleri paylaşma açısından büyük önem taşıdığını ifade ederek, bundan sonra daha sık düzenleneceğini söyledi
Milli Eğitim Bakanlığı'nın Türkiye ve Avrupa'nın en büyük, dünyanın ise ikinci büyük kamu kurumu olduğunu belirten Bakan Çelik, çalışmaların verimli yürütülebilmesi için merkez ve taşra teşkilatları arasında sağlanacak koordinasyonun önemine işaret etti "Eğitimin sağlıklı olabilmesi için 4 şart gerekir" diyen Çelik, bunların en önemlisinin öğretmen yetiştirme olduğunu söyledi Çelik, "Kalifiye, kendi alanında başarılı, işini ibadet zevkiyle yapan"
öğretmenlere ihtiyaç duyulduğunu belirterek, "Bu öğretmenlerin yetiştirilmesi başlıca görevimizdir" dedi
Öğretmen açığına da dikkati çeken Çelik, İngilizce, bilgisayar gibi branşlarda açık olduğunu, ancak genel olarak sıkıntının yığılmalardan kaynaklandığını söyledi Ülkede toplam 631 bin öğretmen, 13 5 milyon öğrenci olduğunu belirten Çelik, bu hesaba göre öğretmen başına yaklaşık 20 öğrenci düştüğünü, bunun da Avrupa standardı olduğunu kaydetti
"Peki niçin öğretmen açığı çekiyoruz" diye soran Çelik, sorunun temelinde norm kadro uygulamasındaki aksaklıkların yattığını söyledi Milli Eğitim Bakanı Doç Dr Hüseyin Çelik, norm kadrodan taviz vermeyeceklerini, ancak daha mükemmel hale getirmek için çalışacaklarını kaydederek, Personel Genel Müdürlüğü'nün yığılmalara yol açan özür gruplarına ilişkin çalışma yürüttüğünü dile getirdi
Bakan Çelik, Mevzuat çalışmaları ile depo öğretmenlerinin mutlaka eritilmesi ve depo öğretmenlerinin asgari, maaş karşılığı derslere girmesinin sağlanması amacıyla Personel Genel Müdürlüğümüz yoğun çalışma içinde" dedi
İl Milli Eğitim Müdürlerine seslenen Çelik, "Öğretmenlere mümkün olduğu kadar memur işleri yaptırılmamasını" istedi Öğretmenevlerinde öğretmenlerin çalıştırılmasını ve okullarda 'kırtasiye işlerinde' görevlendirilmesini eleştiren Bakan Çelik, öğretmenlerin, kendi işlerini yapmalarının sağlanacağını kaydetti Öğretmenevlerinde, özelleştirilen kurumlardan işletmecilerin görevlendirileceğini dile getiren Çelik, bu konu hakkında Bakanlar Kurulu'nda bilgi verdiğini ve en kısa sürede çözümleyeceklerini belirtti
Çelik, okullardaki müdür yardımcılarının sayısının da azaltılacağını ifade etti
Konuşmasında öğretmenevlerinin özelleştirilmesine de değinen Çelik,
bunun gerçekleşmemesi için çalıştıklarını kaydetti Bakan Çelik, öğretmenevlerinin aynı orduevleri, polisevleri gibi meslektaşların biraraya geldiği ve paylaşma imkanı bulduğu yerler olduğunu ifade etti Çelik, ayrıca öğretmenevlerinin 'okey, kağıt' oynanan yerler olmaktan çıkarılacağını ve öğretmenlerin zamanlarını okuyarak, yazarak daha etkin değerlendirmelerinin sağlanacağını kaydetti
Eğitimdeki diğer bir sıkıntının fiziki mekanlarla ilgili olduğunu belirten Bakan Çelik, eğitime katkının vergiden düşürülmesine ilişkin yaptıkları düzenlemenin, pek çok işadamını harekete geçirdiğini anlattı Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında bir kampanya başlatarak, daha geniş bir katılım sağlamayı hedeflediklerini belirtti
Çelik, eğitimin diğer sıkıntıları arasında yer alan 'içeriğin', 2004-2005 eğitim-öğretim yılında hazırlanacak yeni müfredatla, 'öğrenci yönlendirmesinin' de öğrenci eğilimleri doğrultusunda rehberlik hizmetleriyle çözümleneceğini anlattı
Milli Eğitim Bakanı Doç Dr Hüseyin Çelik ve Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Necat Birinci, daha sonra il milli eğitim müdürleriyle oturuma geçtiler Çelik burada da tatil döneminin, gelecek eğitim-öğretim yılına hazırlanmak için verimli kullanılması gerektiğini belirterek, özellikle okulların yapımı ve onarımıyla ilgili kişilerin bu süreci daha da iyi değerlendirmesini istedi
Yazının orjinali için www meb govtr adresini ziyaret ediniz
|