Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
stajımı, yapıyorum

Stajımı Yapıyorum

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Stajımı Yapıyorum

Stajımı Yapıyorum

Etkinliğin Adı:[/b]

STAJIMI YAPIYORUM

Sınıf:[/b]

12sınıf

Yeterlik Alanı:[/b]

Eğitsel ve Mesleki Gelişim

Kazanım:[/b]

Staj yapabileceği yerleri belirler (Kazanım Numarası 235 )[/b]

Öğrenci Sayısı:[/b]

Tüm Sınıf

Süre:[/b]

40 dk

Ortam:[/b]

Sınıf Ortamı

Sınıf Düzeni:[/b]

Oturma Düzeni

Araç-Gereç:[/b]

Kağıt-kalem

Kaynak:[/b]

Komisyon

SÜREÇ[/b]
1) Öğrencilere staj yapabilecekleri yerleri belirlemeleri için kamu, özel kurum ve kuruluşları araştırmaları ve ziyaret etmeleri istenir
2) Staj yapabileceği yerleri daha sağlıklı belirlemeleri için araştırdıkları ve ziyaret edecekleri kurum ve kuruluşlara gittiklerinde öğrencilere bazı noktalara dikkat etmelerinin faydalı olacağı hatırlatılır:
a) Staj yapabileceğim yer okulumu tanıyor mu/biliyor mu?,
b) Staj yapabileceğim yer bölümüme gerçekten uygun mu?
c) Staj yapacağım yerde hangi birimde çalışacağım?
d) Staj yapacağım yerde kim/kimlerle çalışacağım?
e) Staj yaptığım yerin çalışma koşulları neler olacak?
f) Stajım bittikten sonra da bu yerde işe devam edebilir miyim?
g) Staj yapacağım yer derslerime katkıda bulunacak mı?
h) Staj yapacağım yer mesleki gelişimime katkıda bulunacak mı? [/b]
3)Staj yapabileceği yerleri belirlemede yukarıdakilere ek olarak öğrencilere nelere dikkat edilebileceği veya göz önünde bulundurabilecekleri sorulur
4) Öğrencilere staj yapabileceği yerleri belirlemede okulda staj ile ilgili görevli müdür yardımcılarıyla iletişimlerini başlatmaları ve sürdürmeleri hatırlatılır Ayrıca staja gidilecek yerleri belirleme de öğrencilere aileleriyle de görüş alışverişinde bulunmalarının önemi vurgulanır
5) Öğrencilere müdür yardımcılarının yanı sıra geçmiş yıllarda staja giden tanıdıklarıyla da iletişime geçmelerinin ve bilgi almalarının faydalı olabileceği belirtilir
Staj yerlerini belirleme de sadece bir haftanın yeterli olamayabileceği, ancak kendilerine okul tarafından tanınan süreyi geçirmemeleri vurgulanarak etkinlik sonlandırılır

Kaynak: Rehberliksitesi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com