Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dağıtım, giysi, töreni

21. Giysi Dağıtım Töreni

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

21. Giysi Dağıtım Töreni

Milli Eğitim Bakanı Doç Dr Hüseyin Çelik, Çırak Eğitim ve Öğretim Vakfı'nın "21 Giysi Dağıtım Töreni"ne katıldı Burada konuşan Bakan Çelik, mesleki eğitimin önemini vurguladı Bakan Çelik, Türkiye'nin insan kaynağı açısından hiçbir ülkeden eksiği bulunmadığını belirtti
Avrupa'nın giderek yaşlanan, Türkiye'nin ise genç nüfusuna dikkati çeken Bakan Çelik, "Bizim en büyük sermayemiz, zenginlik kaynağımız genç nüfusumuzdur" diye konuştu
Hükümet olarak mesleki ve teknik eğitime büyük önem verdiklerini ifade eden Bakan Çelik, "Biz iktidara geldiğimizde mesleki ve teknik ortaöğretimin genel ortaöğretim içerisindeki oranı yüzde 28'di Bu sene özellikle mesleki ve teknik eğitim alanında bir patlama yaşanmıştır Türkiye'deki birçok okulumuzda ikili öğretime geçilmiştir Bu gelecek açısından büyük bir ümit vermektedir" dedi

Bakan Çelik, bu seneye ilişkin mesleki eğitimin istatistiki verileri alanında çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Ama kesinlikle yüzde 40'ın üzerine çıkacağımıza inanıyorum Hükümetimizin 2011 yılının sonunda, 2012 yılındaki hedefi asgari yüzde 50'lik bir mesleki ve teknik ortaöğretime ulaşmaktır Biz yüzde 60'ları, yüzde 65'leri bulduğumuz zaman çok daha sağlıklı bir yapı oluşacaktır" diye konuştu
Türkiye'de 100'ün üzerinde mesleki ve teknik eğitim merkezi olduğunu belirten Çelik bu eğitim kurumlarında okuyan öğrencilerin pratik ve teorik eğitim aldıklarını söyledi Bakan Çelik, şunları kaydetti: "Şu komplekse girmeye hiç gerek yok; Helal rızık kazanmak için yapılan hiçbir iş ayıp değildir Ayıp olan başkasına ağız açmaktır Ben orta ikiden itibaren babamdan bir kuruş harçlık almış değilim Niye? Ben 3 yıl çıraklık yaptım Usta boyacı olmak için bir ustanın yanında inşaatta çıraklık yaptım Sonra kendim usta oldum Üniversitede öğrenciyken, ben babam para gönderiyordum"
Boyacılık yaptığı yıllara ait elbisenin internet sitesinde yayımlandığını anlatan Bakan Çelik, "Çünkü bu benim eğitimimde çok önemliydi Bundan utanmıyorum asla, siz de çırak olmaktan utanmamalısınız" dedi
Üniversiteden mezun olanların iş bulamadığını ifade eden Bakan Çelik, "Türkiye'de 130 üniversite oldu Bundan sonra üniversiteden mezun olan herkes değil, kendi alanında çok daha iyi olanlar artık iş bulacak Mesleki eğitim çok önemlidir Mesleki eğitim üretimin, ihracatın olmazsa olmazıdır" diye konuştu
Çırak Eğitim ve Öğretim Vakfı Başkanı İbrahim Karakoç, 1987 yılında kurulan vakfın hizmetlerini anlattı Karakoç, mesleki eğitimin toplumda yerleşmesi için gayret gösterdiklerini, okullar açtıklarını söyledi
Ostim Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Aydın da mesleki eğitime verdiklerin önemi vurguladı
Konuşmaların ardından giysi dağıtım töreni gerçekleşti Bakan Çelik, mesleki eğitim öğrencilerine çorap, ayakkabı, gömlek, kaban, ceketten oluşan giysi dağıttı
Giysilerini Bakan Çelik'ten alan, Bakan Çelik ile aynı ad ve soyadı taşıyan Hüseyin Çelik isimli öğrenci, giysilerini Bakandan almaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtirken, Bakan Çelik de "Ben de eski bir çırak olduğum için şimdiki çırağım Hüseyin Çelik'e de elbisesini vermekten zevk duyarım" dedi

Yazının Orjinali için lütfen wwwmebgovtr adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com