|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
dil, eğitimöğretim, esasları, hazırlık, sınıfları, yabancı |
![]() |
Yabancı Dil Hazırlık Sınıfları Eğitim-Öğretim Esasları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yabancı Dil Hazırlık Sınıfları Eğitim-Öğretim EsaslarıYüksekokulda yürütülen hazırlık ve destek sınıflarının eğitim-öğretim esasları aşağıda belirtilmiştir: a) Yabancı dil hazırlık programlarının eğitim-öğretim süresi, her bir yabancı dil hazırlık programı için iki yarıyıldır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() b) Üniversitede eğitim-öğretimin yıllık program esasına göre düzenlendiği birimlerin öğrencileri için hazırlık programları tüm düzeylerde yıllık olarak düzenlenir ve uygulanır ![]() ![]() ![]() c) İki farklı yabancı dilde hazırlık sınıfının zorunlu olduğu programlara kayıtlı olan öğrenciler; 1) Akademik yılın başında isteğe bağlı olarak, her iki dilin yeterlik sınavına girebilir ![]() ![]() 2) İlk dilin hazırlık programını başarıyla tamamlamaları durumunda, ikinci dilden hazırlık programına başlamadan, ilgili dilin akademik yıl başında yapılan yeterlik sınavına tekrar girebilirler ![]() ![]() 3) İlk dilin hazırlık programını güz yarıyılı sonunda başarıyla tamamlamaları ve istemeleri durumunda, ikinci yabancı dil için kendilerine verilecek olan düzey belirleme sınavından bahar yarıyılı programını takip edebilecek düzeyde bir not aldıkları takdirde, bu yarıyılda almakla yükümlü oldukları ikinci yabancı dil hazırlık programına kabul edilirler ![]() 4) İlk yüklendikleri hazırlık programında başarısız olanlar, üç sene içerisinde kullanabilecekleri üç sınav haklarını isterlerse ikinci dilin hazırlık programına devam ederken kullanmaya başlayabilir ![]() ç) Üniversitenin çeşitli programlarına kayıt yaptırmış olan yabancı uyruklu öğrencilerden muafiyet koşullarını sağlayamamış olanlar, öncelikle Hacettepe Üniversitesi Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yürütülen Türkçe hazırlık programını üstlenmek zorundadır ![]() ![]() ![]() ![]() d) Yabancı dil hazırlık programını daha önce alıp başarısız olanlardan, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan merkezi sınav ile Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen ve yabancı uyruklu öğrenci kabulünde eşdeğer sayılan sınavlar sonucunda Üniversiteye tekrar kayıt yaptıran öğrenciler, yeni kayıt yaptıran öğrenciler statüsünde değerlendirilir ![]() e) Tamamen veya asgari % 30 oranında yabancı dille eğitim-öğretim yapılan programlara kayıtlı öğrencilerden, hazırlık eğitiminde başarısız oldukları için ilişikleri kesilenlere üç yıl içinde kullanacakları üç sınav hakkı verilir ![]() ![]() ![]() ![]() f) Öğretim dili Türkçe olmakla birlikte isteğe bağlı hazırlık sınıfı uygulamasının Senato tarafından karara bağlandığı durumlarda yabancı dil hazırlık eğitimi iki yarıyıldır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|