![]() |
Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı Sınavları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı SınavlarıYüksekokuldaki sınavlara ve sınav uygulamalarına ilişkin esaslar aşağıda belirtilmiştir: a) Yeterlik ve düzey belirleme sınavları: Üniversiteye kabul edilen öğrencilerin yabancı dil düzeyleri her akademik yıl başında Senato tarafından belirlenen tarihlerde yapılan yeterlik-düzey belirleme sınavı ile belirlenir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() b) Hazırlık sınıfının zorunlu olduğu bir programa ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler, yeterlik ve düzey belirleme sınavlarına girer ![]() ![]() c) Güz-bahar yeterlik sınavları: Bu sınavlara hazırlık programlarına devam eden ve Yüksekokul Yönetim Kurulunun belirlediği başarı koşullarını sağlayan öğrenciler ile bölümlerinde tamamen veya asgari % 30 oranında yabancı dille eğitim yapılan öğrencilerden daha önce hazırlık programına devam ederek başarısızlık nedeniyle ilişiği kesilmiş olan öğrenciler girer ![]() ç) Ara sınav: Hazırlık eğitim-öğretimi süresince uygulanan programların kapsam ve amaçları göz önüne alınarak, her yarıyıl içinde ilgili birimlerin uygun gördüğü sayıda ara sınav yapılır ![]() ![]() ![]() d) Mazeret sınavı: Öğrencilerin Yüksekokul Yönetim Kurulunca kabul edilen, belgeye dayalı mazeretleri nedeniyle yarıyıl içinde katılamadıkları sınavlar yerine yapılır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|