Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dil, hazırlık, sınavları, sınıfı, yabancı

Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı Sınavları

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı Sınavları

Yüksekokuldaki sınavlara ve sınav uygulamalarına ilişkin esaslar aşağıda belirtilmiştir:

a) Yeterlik ve düzey belirleme sınavları: Üniversiteye kabul edilen öğrencilerin yabancı dil düzeyleri her akademik yıl başında Senato tarafından belirlenen tarihlerde yapılan yeterlik-düzey belirleme sınavı ile belirlenir Yeterlik sınavında başarı notu en az %65 (C1)’dir Yabancı dil hazırlık sınıfı zorunlu olan programlara kayıtlı öğrencilerden, yeterlik-düzey belirleme sınavında başarılı olanlar ile Senato tarafından eşdeğerliği kabul edilen ulusal veya uluslararası sınavlardan yine Senato tarafından kabul edilen düzeyde puan almış olanlar, bağlı oldukları programların birinci yarıyılına/yılına kayıt yaptırırlar Son üç yılda alınmış olması koşulu ile eşdeğer kabul edilecek belgelerin akademik takvimde belirlenen ders alma-ders bırakma tarihleri bitimine kadar Yüksekokul Müdürlüğüne teslim edilmesi ve Yüksekokul Müdürlüğü tarafından onaylanması gerekir Bu koşulları sağlayamayan veya yeterlik-düzey belirleme sınavında başarısız olan öğrenciler, yabancı dil hazırlık programlarına devam eder Yeterlik sınavlarında başarılı olan öğrencilere istemeleri durumunda başarı belgeleri, Senato tarafından eşdeğer kabul edilen sınavlardan gerekli notu alan öğrencilere de muafiyet belgeleri verilir

b) Hazırlık sınıfının zorunlu olduğu bir programa ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler, yeterlik ve düzey belirleme sınavlarına girer Tamamen veya asgari % 30 oranında yabancı dille eğitim-öğretim yapılan bir programa kayıtlı olup daha önce hazırlık programına devam ederek başarısız olan öğrenciler ise, yalnızca ilgili yabancı dilden yeterlik sınavına girer

c) Güz-bahar yeterlik sınavları: Bu sınavlara hazırlık programlarına devam eden ve Yüksekokul Yönetim Kurulunun belirlediği başarı koşullarını sağlayan öğrenciler ile bölümlerinde tamamen veya asgari % 30 oranında yabancı dille eğitim yapılan öğrencilerden daha önce hazırlık programına devam ederek başarısızlık nedeniyle ilişiği kesilmiş olan öğrenciler girer

ç) Ara sınav: Hazırlık eğitim-öğretimi süresince uygulanan programların kapsam ve amaçları göz önüne alınarak, her yarıyıl içinde ilgili birimlerin uygun gördüğü sayıda ara sınav yapılır Ancak her yarıyıldaki ara sınav sayısı ikiden az olamaz Ara sınavlar dışında önceden tarihi belirtilmeden kısa süreli sınavlar da yapılabilir

d) Mazeret sınavı: Öğrencilerin Yüksekokul Yönetim Kurulunca kabul edilen, belgeye dayalı mazeretleri nedeniyle yarıyıl içinde katılamadıkları sınavlar yerine yapılır Yeterlik sınavının mazeret sınavı hakkı yoktur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com