Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
başarı, değerlendirme, dil, esasları, hazırlık, sınavları, sınıfı, yabancı

Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı Sınavları Başarı Ve Değerlendirme Esasları

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı Sınavları Başarı Ve Değerlendirme Esasları

ha destek sınıfı programına devam eder Destek programına devam etmek istemeyen öğrenciler, yabancı dil bilgi ve becerilerini kendi imkânlarıyla geliştirerek yarıyıl sonunda açılan yeterlik sınavlarına girebilir Bu öğrenciler destek sınıfına devam etmeyeceklerini akademik takvimde belirtilen ders ekleme ve bırakma tarihi sonuna kadar Yüksekokula dilekçe ile baş vurarak belirtmek zorundadır Destek programına devam etmeyi tercih eden öğrenciler, yarıyıl sonunda yapılan yeterlik sınavlarına girebilmek için Yüksekokul Yönetim Kurulunun belirlediği koşulları sağlamak zorundadır

e) Tamamen veya asgari % 30 oranında yabancı dille eğitim-öğretim yapılan programlara kayıtlı olan öğrencilerden başarı koşulunu sağlayamadığı için yeterlik sınavına girme hakkı kazanamayanların; bahar yeterlik sınavı ile takip eden akademik yıl başında yapılan yeterlik sınavına girerek destek sınıfı programına devam hakkı kazanamayanların ve destek sınıfı programında başarısız olanların ilişikleri kesilir İlişiği kesilen öğrencilere, bu Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (e) bendinde belirtildiği şekilde sınav hakkı verilir Öğrenciler bu sınav haklarını güz ve bahar yarıyılları sonunda yapılan yeterlik sınavları ile akademik yıl başında yapılan yeterlik sınavlarında arka arkaya veya aralıklı olarak kullanabilir Bu sınavlardan birinden veya Senato tarafından eşdeğerliği kabul edilen ulusal veya uluslararası sınavların birinden Senato tarafından kabul edilen düzeyde puan alarak başarılı olan öğrenciler öğrenim görmeye hak kazandıkları programlara kayıt yaptırır

f) Tamamen veya asgari % 30 oranında yabancı dille eğitim-öğretim yapılan programlara kayıtlı olan öğrencilerden, Yüksekokul tarafından yapılan yeterlik sınavlarından A1, A2 ve B1 notu alarak başarılı olanlar ile Senato tarafından eşdeğerliği kabul edilen ulusal veya uluslararası sınav belgelerine dayanılarak bu notlarla muaf tutulanlar, kendi eğitim-öğretim programlarının birinci yılında yer alan yabancı dil derslerinden de aynı notlarla muaf tutulurlar Öğretim dili Türkçe olmakla birlikte programında yabancı dille okutulan alan seçmeli derslere yer veren veya isteğe bağlı hazırlık sınıfı uygulaması bulunan programlara kayıtlı olan öğrencilerden, güz ve bahar yarıyılları sonunda Yüksekokul tarafından yapılan yeterlik sınavlarında başarılı olanlar, başarılı oldukları notlarla kendi eğitim-öğretim programlarının birinci ve ikinci yıllarında yer alan zorunlu yabancı dil derslerinden muaf tutulurlar

g) Ders başarı notlarını ifade eden puanlar, notlar, katsayılar ve anlamları aşağıda belirtilmiştir:

Puanlar Notlar Katsayılar

90-100 A1 400

85-89 A2 350

75-84 B1 300

70-74 B2 250

65-69 C1 200

60-64 C2 150

55-59 D1 100

50-54 D2 050

0-49 F3 000

F2 000

F6 000

F1 000

ğ) Yukarıda belirtilen harf notlarından;

1) F1: Devamsızlık nedeniyle yeterlik sınavına girme hakkı yok, başarısız,

2) F2: Yeterlik sınavına girme hakkı olduğu halde girmedi, başarısız,

3) F6: Gerekli yıl içi başarı koşulunu yerine getiremediğinden yeterlik sınavına girme hakkı yok, başarısız

olarak tanımlanır

h) Bir öğrencinin başarılı sayılabilmesi için; yeterlik sınavından yukarıdaki (g) ve (ğ) bentlerinde belirtilen A1, A2, B1, B2 ve C1 notlarından birini almış olması gerekir Yeterlik sınavında, C2, D1, D2, F3 ve F2 notlarından birini alan öğrenci başarısız sayılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com