|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
başarı, değerlendirme, dil, esasları, hazırlık, sınavları, sınıfı, yabancı |
![]() |
Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı Sınavları Başarı Ve Değerlendirme Esasları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı Sınavları Başarı Ve Değerlendirme Esaslarıha destek sınıfı programına devam eder ![]() ![]() ![]() ![]() e) Tamamen veya asgari % 30 oranında yabancı dille eğitim-öğretim yapılan programlara kayıtlı olan öğrencilerden başarı koşulunu sağlayamadığı için yeterlik sınavına girme hakkı kazanamayanların; bahar yeterlik sınavı ile takip eden akademik yıl başında yapılan yeterlik sınavına girerek destek sınıfı programına devam hakkı kazanamayanların ve destek sınıfı programında başarısız olanların ilişikleri kesilir ![]() ![]() ![]() ![]() f) Tamamen veya asgari % 30 oranında yabancı dille eğitim-öğretim yapılan programlara kayıtlı olan öğrencilerden, Yüksekokul tarafından yapılan yeterlik sınavlarından A1, A2 ve B1 notu alarak başarılı olanlar ile Senato tarafından eşdeğerliği kabul edilen ulusal veya uluslararası sınav belgelerine dayanılarak bu notlarla muaf tutulanlar, kendi eğitim-öğretim programlarının birinci yılında yer alan yabancı dil derslerinden de aynı notlarla muaf tutulurlar ![]() ![]() g) Ders başarı notlarını ifade eden puanlar, notlar, katsayılar ve anlamları aşağıda belirtilmiştir: Puanlar Notlar Katsayılar 90-100 A1 4 ![]() 85-89 A2 3 ![]() 75-84 B1 3 ![]() 70-74 B2 2 ![]() 65-69 C1 2 ![]() 60-64 C2 1 ![]() 55-59 D1 1 ![]() 50-54 D2 0 ![]() 0-49 F3 0 ![]() F2 0 ![]() F6 0 ![]() F1 0 ![]() ğ) Yukarıda belirtilen harf notlarından; 1) F1: Devamsızlık nedeniyle yeterlik sınavına girme hakkı yok, başarısız, 2) F2: Yeterlik sınavına girme hakkı olduğu halde girmedi, başarısız, 3) F6: Gerekli yıl içi başarı koşulunu yerine getiremediğinden yeterlik sınavına girme hakkı yok, başarısız olarak tanımlanır ![]() h) Bir öğrencinin başarılı sayılabilmesi için; yeterlik sınavından yukarıdaki (g) ve (ğ) bentlerinde belirtilen A1, A2, B1, B2 ve C1 notlarından birini almış olması gerekir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|