|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
açıklaması, basın, eğitime, ilişkin, taşımalı |
![]() |
Taşımalı Eğitime İlişkin Basın Açıklaması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Taşımalı Eğitime İlişkin Basın AçıklamasıTaşımalı Eğitime İlişkin Basın Açıklaması Bugünkü (26 ![]() ![]() ![]() 7437 27 ![]() ![]() 1 - Ülkemizde 1989 yılından bu yana kırsal kesimde taşımalı eğitim yapılmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2- Mevcut mevzuat ve yönetmelikler çerçevesinde Bakanlığımız tarafından belediye sınırları içerisinde taşıma yapılmamaktadır ![]() ![]() 3- Servis araçlarının iş ve işlemleri Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı'nın koordinesinde yapılmaktadır ![]() ![]() 4- Ortaöğretim kurumlarında ise gerek kırsalda gerekse belediyelik alanlarda öğrencilerin taşınması zorunlu kapsamında değildir ![]() ![]() 5- Zaman zaman bazı basın yayın kuruluşlarına yansıyan ve "Türkiye'nin çağdaş imajına yakışmayan" görüntülerden yola çıkılarak yapılan haberler "taşıma eğitim sistemi" ile karıştırılmaktadır ![]() 6- Belediye sınırları içerisinde ücreti velilerce ödenen servis araçlarının evsafı ve özellikleri de yine ilgili mevzuat çerçevesinde tespit ve kontrol edilmektedir ![]() ![]() ![]() Bugünkü bazı basın yayın kuruluşlarına yansıyan ve son derece rahatsız edici olan Aksaray ve Zonguldak'taki bahse konu haberlerin Bakanlığımızca gerçekleştirilen taşımalı eğitimle bir ilgisi bulunmamaktadır ![]() Bakanlığımız, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın en iyi şekilde yetiştirilmeleri amacıyla her türlü tedbiri aldığı gibi taşımalı eğitimin de güvenli bir ortamda sağlıklı bir şekilde yapılmasına büyük önem vermektedir ![]() Kamuoyuna saygı ile duyurulur ![]() Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği Yazının orjinali için www ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|