Şampiyonluk Kutlandı |
08-24-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şampiyonluk KutlandıKıran kırana geçen bir sezonun sonunda süper amatör lige başarıyla yükselen Efes Spor un şampiyonluğu Selçuk Belediye Başkanı H Vefa ÜLGÜR tarafından düzenlenen bir yemekle kutlandı Selçuk Kaymakamı Aziz İNCİ, Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan adayı H Vefa ÜLGÜR, Garnizon Komutanı Üst İdris FINDIK, Emniyet Müdürü İlhan ÖZKAYA, Emniyet Müdür Yardımcısı Hakan ALABAY, Esnaf Odası Başkanı Hayri GÜLLER başta olmak üzere eski Kulüp yöneticileri, futbolcular ve bazı taraftarlarında katıldığı gecede tüm katılımcılara ve bu başarıda emeği geçenlere teşekkür eden Selçuk Efes Spor Yönetim Kurulu Başkanı Can YEŞİLÇİMEN Sevgili misafirlerimiz, öncelikle Süper Amatör Lige çıkma sevincini yaşayacağımız bu gecede bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize çok teşekkür ediyor ve hoş geldiniz diyorum Ayrıca çok taze olan bu sevincimizi, coşkusu yarım kalmadan bu geceyi düzenlememize yardımcı olan Sayın Belediye Başkanımız H Vefa ÜLGÜR e de teşekkür etmek istiyorum Efes Sporu takip eden sizler biliyorsunuz ki gurubumuzu başarıyla tamamladıktan sonra play-of grubuna kalarak süper amatör lige çıkabilmek için arka arkaya üç maç yaptık Bunlardan ilkini İzmir sporla, İzmir de 1-0 galip gelerek bitirdik Arkasından Özçamdibi sporla eşleştik Taraftarlarımız bilir, olaylı bir maçtan sonra 2-1 gibi güzel bir skorla ayrılıp, Menemen e bağlı Koyundere Belediye Sporla final maçımızı oynadık Bu maçta bizi yalnız bırakmayan Selçuk tan 400 kadar taraftarımıza da çok teşekkür ediyorum Orda ilçemizi başarıyla, bir taraftar takımını nasıl destekler onu da gösterdiler Ve dün bu sevinci onlarla da paylaştık Selçuk sokaklarında Bugün de burada, Efesspor da geçmişte yöneticilik yapmış, spor hayatını sürdürmüş büyüklerimizle birlikte olmaktan, sizlerle birlikte olmaktan mutluk duyuyoruz Bu başarıda en büyük pay sahibi olan futbolcu arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum, ilçemizi en güzel şekilde temsil ettikleri için Ben Selçuk doğumluyum ama Selçuk a gelişim 15 sene öncesine dayanıyor Ben Efesspor u tanıdığımı ve sevdiğimi zannederdim ama üç senedir yönetim kurulu başkanlığı yapıyorum Daha önce de yönetim kurulunda üyeydim Efesspor un içinde yönetici sorumluluğuyla çalışmak, Efesspor u iliğine kadar tanımanıza imkan veriyor Ondan sonra kulübünüzü ilçeniz kadar çok seviyorsunuz Amatör spor kulüpleri Türkiye de şekil değiştirmiş durumdalar Çıktığımız Süper Amatör Ligde çok ciddi bütçeli takımlarla mücadele edeceğiz Bunarın içinde Urla Belediye Spor, Narlıdere Belediye Spor, Seferihisar Belediye Spor, Alaçatı Çeşme Belediye Spor gibi, Ödemiş, Tire Belediye Spor gibi takımlar var Bunu niye söyledim? Hepsinin ekinde bir Belediye Spor var Biz tabii ki onurlu bir şekilde ilçemizi temsil etmeye, bu çocuklarla, alt yapımızdan gelen arkadaşlarımızla devam edeceğiz ama Amatör Spor Kulübü tanımına tam uyan, ahlaklı bir şekilde spor yapan bu çocuklarımıza bizim yönetici olarak siz belediye başkanımızın iş birliği içinde daha çok yardımcı olmaları gerekiyor Bu konuda Belediye Başkanımızla görüşmelerimizi yaptık Bazı projelerimizde bize destek olacak Sayın Kaymakamımız Aziz İnci her zaman yanımızda Onlara bir kez daha teşekkür ediyorum dedi Kulüp Başkanı Yeşilçimen in ardından konuşmasını yapmak üzere söz verilen Belediye Başkanı Hüseyin Vefa ÜLGÜR başta yöneticiler ve futbolcular olmak üzere tüm camiayı kutladığını ifade ederek Tabi bende bu kulüpte uzun yıllar yöneticilik yaptım ama benim emeğim, arasında para toplayıp top alan, arasında para toplayıp minibüs tutup maçlara gelen, burada kıdemli eski futbolcularımız var, onların yanında bizim emeğimizi fazla önem taşımaz Ama genç futbolcularımız anlasın diye söylüyorum, Nazım Değişmez bütün takımın çoraplarını, tozluklarını, eşofmanlarını her hafta evine götürür evinde yıkatırdı Onun içinde para pul almazdı Deterjan parası da istemezdi Bu kulüp böyle günlerden geçti Tabi benim kulüp yöneticiliğimin arkasındaki Belediye Başkanlığım sürecinde de ne kadar tesadüftür tartışılır, kulübümüz amatör lige düştü Ve uzunca bir süredir de burada mücadelesini sürdürüyor Benim kulüp yöneticiliğini bırakıp Belediye Başkanı olduğum sürecinde, kulüpte altı çizilmesi gereken konulardan bir tanesi, benim ve benden önceki belediye başkanımız döneminde kulübün amatör ruhtan kopmuş olmasıydı Bunu bütün yöneticilerin ve futbolcuların ve değerli idarecilerin altını çizerek dinlemelerini istiyorum Selçuk Efes Spor Kulübünün 1998 yılı bütçesi 254 Bin tl di Selçuk Belediyesinin 1998 yılı bütçesi 1milyon 540 Bin TL di Şöyle bir hesap yapacak olursak, bu yıl büyük şehre bağlanmamış olsaydık 2022 milyon bir bütçemiz olacaktı Bunun altıda biri 3 milyon TL civarında bir para yapar Bunu şunun için söylüyorum size, arkadaşlık duygularınızı, amatörlük duygularınızı, dayanışma duygularınızı kaybederseniz, ne kadar para olursa olsun, ne kadar olanak yaratılırsa yaratılsın, sahaya çıktığınızda temsil ettiğinizi unutursanız, sahaya çıktığınızda sadece oraya çıkmaktan dolayı para aldığınızı düşünürseniz, başarının olmadığına zannediyorum en güzel örnek budur Onun için bu ruhu kaybetmeden, şu anda sporcu arkadaşlarımızın hepsi Selçuklu, her biri hepimizi temsil ediyor İlçe kaymakamımızı temsil ediyor, Belediye Başkanı olarak beni temsil ediyor, zafer mahallesindeki Ayşe teyzeyi, esnaf odası başkanını Hepimizi temsil ediyorsunuz Sahaya çıkarken bu ruhla çıkmanız lazım Yıllardır bu işe emek vermiş 1943 ten beri gelen bir kulüp bu Çok az kulüp vardır bu kadar geçmişi olan bu kadar köklü olan Aynı zamanda Selçuk Efes Spor Kulübü Selçuk un siyasal hayatında, Selçuk un sosyal hayatında da hep öncü olmuştur Önemli gelişmelere sebep olmuştur Ama dediğim gibi geçtiğimiz son on yıl içersindeki kulüpteki bir takım amatör ruhtan uzaklaşıp, tamamen ekonomik koşullara odaklanan bir sporcu ve yönetici tipinden dolayı kulüp bu misyonunu kaybetmiştir Ben bu akşam burada işin en çok bu tarafıyla sevinçliyim Başaranın yarısı çalışmaktır Yönetim kurulu üyeleri üç yıldır çalışıyorlar Sizde sahada çalıştınız Ve defalarca bir araya gelmenizi istememize rağmen bir araya gelemedik Demek ki siz başarınca biz buraya gelmek zorundayız Selçuk taki bütün problem kulübe verilen emeklerin, kulübe gösterilen saygının geri alınamamasıdır Böyle bir süreç geçirmiştir bu kulüp Ben başta Sayın Can Yeşilçimen e, tabii ki onun yönetimine ama en çokta kulüpte top koşturan arkadaşlarıma, Selçuk ta bunu tersine çevirdikleri için, bu inişi, bu dibe vuruşu, tamamlayıp yükseliş trendine geçirdikleri için hepinize çok teşekkür ediyorum bu konuda, hepinizi kutluyorum Bu küçük bir şey değildir, bu çok önemli bir şeydir, bununda devamının geleceğine inanıyorum ben Kulüple ilgili sorumluluklarım konusunda, ben 10 senedir belediye başkanıyım bunların hepsinin bilincindeyim Gün geldi ben dükkânımın hâsılatını kulübe götürdüm verdim Spor yapmasam da, futbol oynamasam da, o anlamla ciddi fedakârlıkları olmuş bir abinizim sizin Belediye başkanı olarak ta bu sorumlulukları taşıyorum Belediyemizin olanakları, Selçuk un olanakları çerçevesinde elimden gelen her türlü katkıyı koyacağımızdan emin olun diyerek bu birlik ve beraberlik ruhunun hiç bitmemesini dilediğini vurguladı Gecenin son konuşmasını gerçekleştiren Selçuk Kaymakamı Aziz İnci yaşanan sevinç ve mutluluğun daim olmasını dileyerek hep birlikte yeni başarılara doğru koşmayı diliyorum Bunun kararını burada vermiş olmanın da ayrıca mutluluğunu yaşadığımızı ifade etmek istiyorum Ben kısaca Selçuk Efes Spor Kulübüyle ilişkimin ne olduğunu söylemek istiyorum Ben aslında sporu seven bir insanım, elimden geldiğince de spor yapmaya çalışan bir insanım Futbolu da seyrediyorum tabi ama yıllardır da futbol oynamıyorum Futbol seyirciliğinden de bir süredir koptum Sebebi son olarak İstanbul Gazi Osman Paşa da kaymakamlık yaparken İstanbul kulüpleri arasındaki maçlardaki, bana çok ters gelen, çok ağır ***** dolu tezahürattan bir süre sonra tiksindim Bütün çabalarımıza rağmen, Gazi Osman Paşa Spor Kulübünün yönetimine olan ricalarıma rağmen, bu kötü tezahüratı durduramadık Ve ben futbolu seyretmekten soğudum, stadyumlara gitmez oldum Bunu da değerli arkadaşım Can Yeşilçimen e söyledim, beni mazur görün ben destek olurum ama maçlara gelmiyorum dedim Fakat Can kardeşimizin tavrı, tutumu, spora bakışı çok farklı, ben bunu görünce kararımı gözden geçirdim ve tekrar maçlara gitmeye başladım Hatta artık maçlara zevkle gitmeye başladım Çünkü şunu gördüm ki, bizim bu takımımız oyuncusuyla, yönetimiyle, seyircisiyle gerçekten çok farklı Ve bu hali Selçuk için çok önemli bir prestijdir Biz bu konuda artık bundan sonra daha çok sorumluluk almaya hazırız diyerek emeği geçen herkesi ve tüm Selçukluları kutladı Kaynak: Selçuk Belediyesi |
|