![]() |
Eyvah..! Aldandık.. |
![]() |
![]() |
#1 |
meLankoLik_asaLet
|
![]() Eyvah..! Aldandık..Hele bir anlatıver Güzel Dost! Kimler aldandı? - Cehennemi hesaba katmayan dindar aldandı! Çünkü Kur’an şöyle anlattı: ‘ALLAH tarafından hiç hesaba katmadıkları karşılarına çıkıverdi ![]() ![]() ![]() ![]() Söyle bana Can Dostum kimler aldandı? - Cennetteki yerini hazır bilen herkes aldandı! Zira Kur’an ‘ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir daha söyleyiver başka kimler aldandı? - Ölüm yokmuş gibi yaşayan dünya-perest aldandı! Zira Kur’an turrayı şöyle bastı: ‘Her nerede olursanız olunuz ölüm size yetişir! Velev (hatta) eflake ser çekmiş surlarda bulunun!’ Nisa Suresi, 78 ![]() Güzel Dost! Anlat bana daha kimler aldandı? - Ameline güvenen abid (çok ibadet eden) aldandı! Çünkü Efendimiz Aleyhissalatü Vesselam şöyle ferman buyurdu: Zinhar aldanmayın! Hiç kimse ameli ile kurtulamaz! Soruldu: Sen de mi Ya RasulALLAH? Cevap verdi: Evet ben de! Başka kim kandı, kimler aldandı? - Salih amel işliyorum sanan riyakar (iki yüzlü) aldandı! Çünkü Kutsi Hadiste ALLAH Teala şöyle buyurdu: ![]() ![]() ![]() Anlatıver Hakîm! Sonra kim aldandı? - Aleme telkin (nasihat) verip kendini unutan vâiz aldandı! ‘İnsanlara iyilik emreder de kendinizi unutur musunuz? Halbuki kitap okuyorsunuz, artık akıl etmez misiniz?’ Bakara Suresi, 44 ![]() Hele bir anlat Sevgili Dost! Başka kimler aldandı? - Rahmete güvenip kendini emniyete salan fâsık (günahkar) aldandı! ‘ALLAHın kendilerine kuracağı plandan emin mi oldular?! Kendilerine yazık eden kavimlerden başkası ALLAHın mekrinden (uyun,düzen) emin olmaz!’ A’raf Suresi, 98 ![]() Avaz et Hatip avaz, ta ki herkes duysun! Hele hele kimler aldandı? - Nasıl desem bilmem ki Namazsız aldandı! Hele bir baksan ya Kur’an nasıl anlattı: ‘Ashabı yemin (cennetlik olanlar) Cennetten seslenip mücrimlere (suçlu) soruyorlar, sizin bu sekar cehennemine girmenize ne sebep oldu? diye ![]() Onlar da diyorlar: Biz namaz kılanlardan değildik…’ Müddessir Suresi, 39-43 ![]() Kim öz-canını yaktı, kimler aldandı? - ‘Ben bundan sonra kurtulmam ![]() ‘De ki: Günah işlemek suretiyle öz-nefisleri aleyhine israf etmiş kullarım! ALLAHın rahmetinden ümidi kesmeyin, çünkü ALLAH bütün günahları mağfiret buyurur ![]() ![]() ![]() Başka kim, daha kim aldandı? - ‘Bir lokma bir hırka devirleri geçti artık; bu zamanda herşey para!’ diyen zengin aldandı! ‘Oyaladı o malda çokluk kuruntusu sizleri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Haber et Hatip haber! Başka kim aldandı? - ‘Ben gıybet etmiyorum ki, olanı söylüyorum ![]() Zira Efendimiz bir gün soruverdi: Bilir misiniz gıybet nedir? diye ![]() Ashab, ALLAH ve Rasulu daha iyi bilir, dediler ![]() Efendimiz, kardeşini beğenmiyeceği şekilde anmandır, buyurdular ![]() Soruldu: Ya söylediğimiz şey onda varsa? Cevap verdi Efendimiz: Eğer varsa onu gıybet ettin demektir ![]() ![]() Daha kim yandı, kimler aldandı? - ‘İşlediysek biz işledik; azabını çeker diyetini öderiz ![]() ‘Yemin olsun! Rabbinizin azabından onlara velev bir nefha, bir kıvılcım dokunuverse VAY BİZLERE derler!’ İsra Suresi, 21 ![]() Vah Ademoğlu vah! Demek bunca insan aldandı! - Güzel dost! Bir bilsen daha kimler aldandı!Hele bir anlatıver Güzel Dost! Kimler aldandı? - Cehennemi hesaba katmayan dindar aldandı! Çünkü Kur’an şöyle anlattı: ‘ALLAH tarafından hiç hesaba katmadıkları karşılarına çıkıverdi ![]() ![]() ![]() ![]() Söyle bana Can Dostum kimler aldandı? - Cennetteki yerini hazır bilen herkes aldandı! Zira Kur’an ‘ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir daha söyleyiver başka kimler aldandı? - Ölüm yokmuş gibi yaşayan dünya-perest aldandı! Zira Kur’an turrayı şöyle bastı: ‘Her nerede olursanız olunuz ölüm size yetişir! Velev (hatta) eflake ser çekmiş surlarda bulunun!’ Nisa Suresi, 78 ![]() Güzel Dost! Anlat bana daha kimler aldandı? - Ameline güvenen abid (çok ibadet eden) aldandı! Çünkü Efendimiz Aleyhissalatü Vesselam şöyle ferman buyurdu: Zinhar aldanmayın! Hiç kimse ameli ile kurtulamaz! Soruldu: Sen de mi Ya RasulALLAH? Cevap verdi: Evet ben de! Başka kim kandı, kimler aldandı? - Salih amel işliyorum sanan riyakar (iki yüzlü) aldandı! Çünkü Kutsi Hadiste ALLAH Teala şöyle buyurdu: ![]() ![]() ![]() Anlatıver Hakîm! Sonra kim aldandı? - Aleme telkin (nasihat) verip kendini unutan vâiz aldandı! ‘İnsanlara iyilik emreder de kendinizi unutur musunuz? Halbuki kitap okuyorsunuz, artık akıl etmez misiniz?’ Bakara Suresi, 44 ![]() Hele bir anlat Sevgili Dost! Başka kimler aldandı? - Rahmete güvenip kendini emniyete salan fâsık (günahkar) aldandı! ‘ALLAHın kendilerine kuracağı plandan emin mi oldular?! Kendilerine yazık eden kavimlerden başkası ALLAHın mekrinden (uyun,düzen) emin olmaz!’ A’raf Suresi, 98 ![]() Avaz et Hatip avaz, ta ki herkes duysun! Hele hele kimler aldandı? - Nasıl desem bilmem ki Namazsız aldandı! Hele bir baksan ya Kur’an nasıl anlattı: ‘Ashabı yemin (cennetlik olanlar) Cennetten seslenip mücrimlere (suçlu) soruyorlar, sizin bu sekar cehennemine girmenize ne sebep oldu? diye ![]() Onlar da diyorlar: Biz namaz kılanlardan değildik…’ Müddessir Suresi, 39-43 ![]() Kim öz-canını yaktı, kimler aldandı? - ‘Ben bundan sonra kurtulmam ![]() ‘De ki: Günah işlemek suretiyle öz-nefisleri aleyhine israf etmiş kullarım! ALLAHın rahmetinden ümidi kesmeyin, çünkü ALLAH bütün günahları mağfiret buyurur ![]() ![]() ![]() Başka kim, daha kim aldandı? - ‘Bir lokma bir hırka devirleri geçti artık; bu zamanda herşey para!’ diyen zengin aldandı! ‘Oyaladı o malda çokluk kuruntusu sizleri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Haber et Hatip haber! Başka kim aldandı? - ‘Ben gıybet etmiyorum ki, olanı söylüyorum ![]() Zira Efendimiz bir gün soruverdi: Bilir misiniz gıybet nedir? diye ![]() Ashab, ALLAH ve Rasulu daha iyi bilir, dediler ![]() Efendimiz, kardeşini beğenmiyeceği şekilde anmandır, buyurdular ![]() Soruldu: Ya söylediğimiz şey onda varsa? Cevap verdi Efendimiz: Eğer varsa onu gıybet ettin demektir ![]() ![]() Daha kim yandı, kimler aldandı? - ‘İşlediysek biz işledik; azabını çeker diyetini öderiz ![]() ‘Yemin olsun! Rabbinizin azabından onlara velev bir nefha, bir kıvılcım dokunuverse VAY BİZLERE derler!’ İsra Suresi, 21 ![]() Vah Ademoğlu vah! Demek bunca insan aldandı! - Güzel dost! Bir bilsen daha kimler aldandı!Hele bir anlatıver Güzel Dost! Kimler aldandı? - Cehennemi hesaba katmayan dindar aldandı! Çünkü Kur’an şöyle anlattı: ‘ALLAH tarafından hiç hesaba katmadıkları karşılarına çıkıverdi ![]() ![]() ![]() ![]() Söyle bana Can Dostum kimler aldandı? - Cennetteki yerini hazır bilen herkes aldandı! Zira Kur’an ‘ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir daha söyleyiver başka kimler aldandı? - Ölüm yokmuş gibi yaşayan dünya-perest aldandı! Zira Kur’an turrayı şöyle bastı: ‘Her nerede olursanız olunuz ölüm size yetişir! Velev (hatta) eflake ser çekmiş surlarda bulunun!’ Nisa Suresi, 78 ![]() Güzel Dost! Anlat bana daha kimler aldandı? - Ameline güvenen abid (çok ibadet eden) aldandı! Çünkü Efendimiz Aleyhissalatü Vesselam şöyle ferman buyurdu: Zinhar aldanmayın! Hiç kimse ameli ile kurtulamaz! Soruldu: Sen de mi Ya RasulALLAH? Cevap verdi: Evet ben de! Başka kim kandı, kimler aldandı? - Salih amel işliyorum sanan riyakar (iki yüzlü) aldandı! Çünkü Kutsi Hadiste ALLAH Teala şöyle buyurdu: ![]() ![]() ![]() Anlatıver Hakîm! Sonra kim aldandı? - Aleme telkin (nasihat) verip kendini unutan vâiz aldandı! ‘İnsanlara iyilik emreder de kendinizi unutur musunuz? Halbuki kitap okuyorsunuz, artık akıl etmez misiniz?’ Bakara Suresi, 44 ![]() Hele bir anlat Sevgili Dost! Başka kimler aldandı? - Rahmete güvenip kendini emniyete salan fâsık (günahkar) aldandı! ‘ALLAHın kendilerine kuracağı plandan emin mi oldular?! Kendilerine yazık eden kavimlerden başkası ALLAHın mekrinden (uyun,düzen) emin olmaz!’ A’raf Suresi, 98 ![]() Avaz et Hatip avaz, ta ki herkes duysun! Hele hele kimler aldandı? - Nasıl desem bilmem ki Namazsız aldandı! Hele bir baksan ya Kur’an nasıl anlattı: ‘Ashabı yemin (cennetlik olanlar) Cennetten seslenip mücrimlere (suçlu) soruyorlar, sizin bu sekar cehennemine girmenize ne sebep oldu? diye ![]() Onlar da diyorlar: Biz namaz kılanlardan değildik…’ Müddessir Suresi, 39-43 ![]() Kim öz-canını yaktı, kimler aldandı? - ‘Ben bundan sonra kurtulmam ![]() ‘De ki: Günah işlemek suretiyle öz-nefisleri aleyhine israf etmiş kullarım! ALLAHın rahmetinden ümidi kesmeyin, çünkü ALLAH bütün günahları mağfiret buyurur ![]() ![]() ![]() Başka kim, daha kim aldandı? - ‘Bir lokma bir hırka devirleri geçti artık; bu zamanda herşey para!’ diyen zengin aldandı! ‘Oyaladı o malda çokluk kuruntusu sizleri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Haber et Hatip haber! Başka kim aldandı? - ‘Ben gıybet etmiyorum ki, olanı söylüyorum ![]() Zira Efendimiz bir gün soruverdi: Bilir misiniz gıybet nedir? diye ![]() Ashab, ALLAH ve Rasulu daha iyi bilir, dediler ![]() Efendimiz, kardeşini beğenmiyeceği şekilde anmandır, buyurdular ![]() Soruldu: Ya söylediğimiz şey onda varsa? Cevap verdi Efendimiz: Eğer varsa onu gıybet ettin demektir ![]() ![]() Daha kim yandı, kimler aldandı? - ‘İşlediysek biz işledik; azabını çeker diyetini öderiz ![]() ‘Yemin olsun! Rabbinizin azabından onlara velev bir nefha, bir kıvılcım dokunuverse VAY BİZLERE derler!’ İsra Suresi, 21 ![]() Vah Ademoğlu vah! Demek bunca insan aldandı! - Güzel dost! Bir bilsen daha kimler aldandı!Hele bir anlatıver Güzel Dost! Kimler aldandı? - Cehennemi hesaba katmayan dindar aldandı! Çünkü Kur’an şöyle anlattı: ‘ALLAH tarafından hiç hesaba katmadıkları karşılarına çıkıverdi ![]() ![]() ![]() ![]() Söyle bana Can Dostum kimler aldandı? - Cennetteki yerini hazır bilen herkes aldandı! Zira Kur’an ‘ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir daha söyleyiver başka kimler aldandı? - Ölüm yokmuş gibi yaşayan dünya-perest aldandı! Zira Kur’an turrayı şöyle bastı: ‘Her nerede olursanız olunuz ölüm size yetişir! Velev (hatta) eflake ser çekmiş surlarda bulunun!’ Nisa Suresi, 78 ![]() Güzel Dost! Anlat bana daha kimler aldandı? - Ameline güvenen abid (çok ibadet eden) aldandı! Çünkü Efendimiz Aleyhissalatü Vesselam şöyle ferman buyurdu: Zinhar aldanmayın! Hiç kimse ameli ile kurtulamaz! Soruldu: Sen de mi Ya RasulALLAH? Cevap verdi: Evet ben de! Başka kim kandı, kimler aldandı? - Salih amel işliyorum sanan riyakar (iki yüzlü) aldandı! Çünkü Kutsi Hadiste ALLAH Teala şöyle buyurdu: ![]() ![]() ![]() Anlatıver Hakîm! Sonra kim aldandı? - Aleme telkin (nasihat) verip kendini unutan vâiz aldandı! ‘İnsanlara iyilik emreder de kendinizi unutur musunuz? Halbuki kitap okuyorsunuz, artık akıl etmez misiniz?’ Bakara Suresi, 44 ![]() Hele bir anlat Sevgili Dost! Başka kimler aldandı? - Rahmete güvenip kendini emniyete salan fâsık (günahkar) aldandı! ‘ALLAHın kendilerine kuracağı plandan emin mi oldular?! Kendilerine yazık eden kavimlerden başkası ALLAHın mekrinden (uyun,düzen) emin olmaz!’ A’raf Suresi, 98 ![]() Avaz et Hatip avaz, ta ki herkes duysun! Hele hele kimler aldandı? - Nasıl desem bilmem ki Namazsız aldandı! Hele bir baksan ya Kur’an nasıl anlattı: ‘Ashabı yemin (cennetlik olanlar) Cennetten seslenip mücrimlere (suçlu) soruyorlar, sizin bu sekar cehennemine girmenize ne sebep oldu? diye ![]() Onlar da diyorlar: Biz namaz kılanlardan değildik…’ Müddessir Suresi, 39-43 ![]() Kim öz-canını yaktı, kimler aldandı? - ‘Ben bundan sonra kurtulmam ![]() ‘De ki: Günah işlemek suretiyle öz-nefisleri aleyhine israf etmiş kullarım! ALLAHın rahmetinden ümidi kesmeyin, çünkü ALLAH bütün günahları mağfiret buyurur ![]() ![]() ![]() Başka kim, daha kim aldandı? - ‘Bir lokma bir hırka devirleri geçti artık; bu zamanda herşey para!’ diyen zengin aldandı! ‘Oyaladı o malda çokluk kuruntusu sizleri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Haber et Hatip haber! Başka kim aldandı? - ‘Ben gıybet etmiyorum ki, olanı söylüyorum ![]() Zira Efendimiz bir gün soruverdi: Bilir misiniz gıybet nedir? diye ![]() Ashab, ALLAH ve Rasulu daha iyi bilir, dediler ![]() Efendimiz, kardeşini beğenmiyeceği şekilde anmandır, buyurdular ![]() Soruldu: Ya söylediğimiz şey onda varsa? Cevap verdi Efendimiz: Eğer varsa onu gıybet ettin demektir ![]() ![]() Daha kim yandı, kimler aldandı? - ‘İşlediysek biz işledik; azabını çeker diyetini öderiz ![]() ‘Yemin olsun! Rabbinizin azabından onlara velev bir nefha, bir kıvılcım dokunuverse VAY BİZLERE derler!’ İsra Suresi, 21 ![]() Vah Ademoğlu vah! Demek bunca insan aldandı! - Güzel dost! Bir bilsen daha kimler aldandı! |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Eyvah..! Aldandık.. |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Eyvah..! Aldandık..Emeğine sağlık esmer-yar ![]() ![]() |
![]() |
![]() |