İçli Tavuk |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
İçli Tavukİçli Tavuk
Malzemeler : 1 adet tavuk 1 tane tavuk ciğeri, küçük doğranmış 2 5 su bardağı pirinç 1 diş sarmısak, dövülmüş 3 çorba kaşığı margarin 3 çorba kaşığı çamfıstığı 1 çorba kaşığı salça 2 5 su bardağı su 3 çorba kaşığı kuşüzümü karabiber, tuz 6 kişilik Yapılışı : Tavuğa 2 su bardağı su ve tuz ekleyerek kısık ateşte yaklaşık 35 dakika pişirin Tavuğun şeklini bozmadan; göğüsten boyuna doğru kesip göğüs ve sırt kemiklerini, butların iç kısımlarından kesip bacak kemiklerini çıkarın Erittiğiniz margarine ciğer ve fıstığı ekleyin Fıstıklar pembeleşince pirinci ilave edin birkaç kez karıştırın Tavuk suyunun miktarına göre sıcak su ilave ederek ölçüyü 2 5 su bardağına tamamlayın ve pirince ekleyin Tuz ve kuş üzümü de katarak kısık ateşte, pirinç suyunu çekene kadar, 20 dakika kadar pişirin Pilava karabiber serperek koyup 20 dakika dinlendirin![]() Gerekli miktarda pilavı tavuğun içine doldurun, fırın tepsisine ters çevirerek oturtun Az miktar suda ezdiğiniz salçaya, sarmısağı da ekleyerek tavuğun üstüne sürün 150º C'ye ıssıtığınız fırında üzeri kızarıncaya kadar (20-25 dakika) pişirin Kalan pilavı da servis tabağına ekleyerek tavuğu servis yapın![]() |
|
Cevap : İçli Tavuk |
|
|
#2 |
|
kezban
|
Cevap : İçli Tavukhoş bir yemeğe benziyor denicem=)teşekkürler
__________________
sufi mecâz anladı yâre mahabbetim,
Âlemde kimse bilmedi gitti hâkikatim ![]() ![]() ![]() Şair Edirneli Emri |
|
|
|