Dostlarım |
|
|
#1 |
|
Equinox
|
DostlarımNeden beni getirip, teneşirde soydunuz ? Arkasından yıkayıp, bir tabuta koydunuz ? Neden toplandı bugün, burada bunca kişi ? Bir yanlışlık olmalı, anlamadım bu işi ! ![]() ![]() Niçin bağlandı çenem? ![]() Bu kefen neyin nesi ?Söyleyin! Gerçek midir, duyduğum salâ sesi ?Ne işim var ki benim, bu musalla taşında ? Oysa olmam gerekir, işlerimin başında… Yoksa bu yaptığınız; bir oyun , bir şaka mı ? Tadında kalsın artık, bırakın şu yakamı ![]() Ya sen, hoca efendi! Oyuna dahil misin ?Ben nasıl ölürüm ki; bu kadar cahil misin ? Yoksa kim olduğumu, sen de mi bilmiyorsun ? Bir özür dileyip de, kendine gelmiyorsun ? Haberin var mı benim, şöhretimden, şânımdan ? O derin mafyadaki, büyük itibarımdan? ![]() ![]() Belki merak edersin, ünvanımı rütbemi; Ulemâ susta durur, bir giyersem cübbemi ![]() Bana yakışıyor mu, burada böyle yatmak ? Sanki ölmüşüm gibi, omuzlarda tur atmak ? ![]() ![]() Lütfen, hoca efendi, sürdürme şu oyunu; Benim gibi bir kurda, güldürme şu koyunu ![]() ![]() Hele, şu cebindeki, telefonu bir ver de; Bak nasıl açılacak, kapılar perde perde… Şu gördüğün hüzünlü maskelere aldırma; Onlara inanıp da, sakın namaz kıldırma ![]() Duydum ki; işgüzarlar, mezar bile kazmışlar ![]() Görüyorsun ya hocam, bunlar hepten azmışlar… Kaldır artık tabutun, kapağını üstümden; Sıkılmaya başladım, şu dikişsiz kostümden ![]() Aklını kullan hocam! ![]() Ben sözümü tutarım;Seni Ulu Cami’ye imam bile atarım… Karar ver de bu işi, tatlıya bağlayalım; Maaşına ilâve , bir katkı sağlayalım ![]() Bu kadar şaka yeter, beni artık salıver; İlk taksitin yerine, şu zarfı da alıver… cevap Dinle ey âciz mevta! Bu konuşan hocadır;Gördüklerin ne şaka, ne de kandırmacadır ![]() Sağlığında ”yobaz” der, beni hep küçümserdin; Şimdi ne oldu sana, hocaya postu serdin ? ![]() ![]() Uyan artık ey mevta! Sen öldün![]() Sağ değilsin ;Çırpınışın boşuna, o dik başın eğilsin! ![]() Bu tabutlara daha, ne şöhretler girecek, Neler gördü bu hoca, daha neler görecek… Bekliyor Münker Nekir, şimdi seni mezarda; Rüşvet müşvet geçmiyor, gideceğin pazarda ![]() Bu dünyada put yaptın, şan ,şöhreti, parayı; Az sonra göreceksin, orda akla karayı ![]() Gelecek kulağına, önce şöyle bir hitap; ”Duymadın mı dünyada , Kurân diye bir kitap?” Duydum desen bir türlü , duymadım desen yalan ![]() Kurtarır belki seni, mafyadan arta kalan… Gerçekleri bu fakir, böyle getirdi dile, Bilirim ![]() Bu satırlar, anlayana çok bile![]() Uzatıp bozmayalım, şiirin kıvamını; Herkes kendi getirsin öykünün devamını… (CENGİZ NUMANOĞLU)
|