Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dedikodu, düşünün, okuyun, yaparken, yazıyı

Bu Yazıyı Okuyun ve Dedikodu Yaparken Bi Daha Düşünün!

Eski 09-02-2008   #1
meLankoLik_asaLet

Bu Yazıyı Okuyun ve Dedikodu Yaparken Bi Daha Düşünün!

Bilge, karşısında duran iki adamı ilgiyle süzerek "Sorun nedir?" diye sormuş Adamlardan biri diğerini işaret ederek:
- O, yaptığı dedikodularla sadece bana zarar vermekle kalmadı, bu köydeki pek çok insanın da canını yaktı, demiş
Diğeri hemen atılmış:
- Üzgünüm Böyle olsun istememiştim Tüm söylediklerimi geri alıyorum
Bilge adam, dedikoducuya dönmüş:
- Yarın kuştüyü yastığını al, köy meydanına gel
Ertesi gün köy meydanında buluşmuşlar Bilge, adamın eline bir makas vermiş ve yastığı kesip içindeki tüyleri boşaltmasını söylemiş Yastıktan boşalan tüyler rüzgârla birlikte etrafa savrulunca:
- Şimdi demiş bilge, bunların hepsini toplayıp bana getir
Adam şaskınlıkla:
- Ama bu mümkün değil, diye yanıt vermiş, baksanıza, duvarların diplerine, bahçelerin en kuytu köşelerine kadar savruldular Hepsini toplamak imkânsız
- Tıpkı senin başkaları hakkında sarf ettiğin sözler gibi demiş bilge, yaptığın dedikoduların ne kadar uzak kuytulara ve köşelere gittiğini hangi sonuçlara yol açtığını bilebilir misin?

NOT:SİZE YAPILMASINI İSTERMİSİNİZ?HAYIR MI? O HALDEEN ADİ İŞLERİN BAŞINDA DEDİKODU GELİR? YAPANLARA NE DENİR?ONUDA SİZ BULUN

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Bu Yazıyı Okuyun ve Dedikodu Yaparken Bi Daha Düşünün!

Eski 09-02-2008   #2
sudenaz

Cevap : Bu Yazıyı Okuyun ve Dedikodu Yaparken Bi Daha Düşünün!

çok güzel bir konu olmuş bitanem ellerine sağlık
çok anmalı ve mantıklı bir konu kendimize yapılmaısnı istemediğimiz birşeyi başkası için onun arkasından sarfetmemeliyiz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com