08-29-2008
|
|
KRDNZ
|
Hayat İşte.:)
Hayat içinde anlam barındıran yığılmalardır bence  Ne yığdığına bağlı kendine  Ya çok çekersin ya da gamsızsındır aldırış etmezsin   
En can acıtan darbeleri hep ummadıklarından yersin  Öyle canın yanar ki "acaba" dersin her yeni deneyimde "Acaba gene acı duyar mıyım?" Kaçısı yok duyarsın ( acı ama gerçek )
İyi niyetlisindir   Aslında en büyük kurban gene kendi kendininsindir  Acıma acınıcak duruma düşersin ve iyi niyetini suistimal ettirme  Pöhh istediğin kadar diren herseferinde en büyük avuntun bu işin öteki dünyasıda vardır olacaktır  
Yaşadığım tecrübeler deneyimlere bağlıdır der abartırız kimi zaman  Ölçmek tartmak bana ne kazandırır ne kaybettirir kaygılarını bir sonraki balıklama atladığın deneyimlere saklamaya karar verirsin  Yaşadığının iyi yanlarını ceplerine doldururken ( ki biz buna olumlu tecrübe diyoruz )
Hayatta sonu gelmiyecek tekşey ÖĞRENMEKTİR   Bunun yaşı başı olmaz  Ama öğrenmekte hangi yaştaysan onun gereği mi olmalıdır bunu bilmiyorum  80 inde msn çözünce dileklerini upload etmeyi istemeyeceksen sokulablirsin o pc ye
Öğrenmek dedikse merak modunda cıvımadan ilerlemek lazım   Yoksa kırkından sonra diye başlıyan insanoğlunun hormonlarının aktivasyonu ile alakalı sığ cümleyi kurdurtmayın bana   
Sanırım bu hayatta ezilmeden bizimde bir hakkımız olduğunu anımsayamıyoruz  Bizi ezenlere minnet mi duymalıyız   Gak gukuk değil bu hak hukuk Hakkı kadarına razı olmayanların senin razı olduğuna tecavüz etmelerine olay yol aldığında engel olsak o ezik kompleksi denen olayada sebebiyet vermemiş olmazmıydık aslında  
Yurdum kadını seçen seçilir   Seç derler seçer seçildin derler en önde koşturur tarlaya çapaya, evde işe, dışarda mesleğine, çocuğunu emzirmeye, eşine hürmet etmeye  Okadar çok canı vardır ki kediler halt etmiştir yanında   Yakartopta canı yanmaz, herşeyi yaptığı için en iyi olduğu şey nedir bilmez  
Çocuksan ve birhaylide yaramazsan sana verilen cezaları unutmaki olgunlaşman için alıyorsun yaptığın hatalardan ders alman için yalan konuşmaman, izinsiz evde top oynamaman, kedinin içtiği suya turp suyu sıkmaman için  Zekiysen ve çocuksan ve hayal dünyan bu dünyanın çevresinden büyükse küçük çeyreklerde takılı kalmadan her halinden bir eğlence çıkarmaya bak ( bence)
Bir nesil hayatta böyle tükeniyor  Beyne herşeyi yüklüyor teoride dünyalar yaratıyor, alıyor, satıyor, eğleniyor ama uygulamada ürkerek yaşıyor  Sığınağı bilgisayarı kendine yarattığı ve kahramanı olduğu hayatını sınırlarını kendi koyduğu sürece yaşıyor  Bünye protein almış, su kaybetmiş, yurduna bahar gelmiş, aslında bir insan ve hisleri var sadece göz ve parmaklardan ibaret değil    Ne acıdır ki bilmesede HAYAT BİR YERLERDE AKIP GİDİYOR  Kök salmayı yanlış kavramasına bakmayın kavratmamışlar öyle varsayalım  

Oy oy oy en mükemmelimi bekledin sen onca sene  Ama ama hayat beklemek değilki, hayat böle birşey değilki  İçine dalıcaktın, acı çekecektin, tecrübelerini cebine koyacaktın,öğrenicektin,sınırlarını cılkını çıkarmadan zorlıyacaktın, merakını seviyeli tutup rezil olmıyacaktın, hakkını kaybetmeden bilip arama peşine düşmiyecektin, çocuk olacaktın, seçicektin seçilicektin, özel olucaktın önce kendi değerini bilecektin asla gururnu asaletini değmeyecek şeyler için öne sürmeyecektin     Ama ama böle kup kuru kalmak değil ki yaşamak hele hele beklemek hiç değil ki       
|
|