|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
arkadaslar, istiyorum, prje, yardım, ödevinde |
![]() |
Arkadaslar Prje Ödevinde Yardım İstiyorum...!! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arkadaslar Prje Ödevinde Yardım İstiyorum...!!Merhaba arkadasLar Sınıfca matematik ögretmenimiz Bize Proje Ve Performans Görevi Verdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1)Haftalık yemek listesi hazırlayalım Günlük kalori miktarları göz önünde bulundurularak aldığımız mineraller yağlar ve proteinlerin miktarlarının belirlenmesi ![]() 2)Arılar Arı türlerinin araştırılarak "Bir arı kovanında ne kadar petek olur? Bunlardan ne kadar bal çıkar? Geometrik olarak petekler kare şeklinde olsaydı bal miktarındaki değişim ne yönde olurdu?" vb soruların cevaplandırılması ![]() 3)Nasıl bir akvaryum istediklerini (dekorasyoniçindeki balıklartoplam maliyet yıllık giderlerin hesaplanması vb ![]() 4)Yurt dışına 3 aylık gezi Gezmek istedikleri bir ülke ile ilgili açıklama yapıp kalacakları ve gezecekleri yerleri belirleyerek gezi bütçesi oluşturma ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Arkadaslar Prje Ödevinde Yardım İstiyorum...!! |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arkadaslar Prje Ödevinde Yardım İstiyorum...!!Arı kovanındaki hayat Yirmi bin türden oluşan geniş bir familyaya sahip olan arılar, hayvanlar dünyasındaki en çarpıcı mühendislik ve mimarlık bilgisine sahip, sosyal hayatları ile diğer pek çok canlıdan ayrılan, aralarındaki iletişim ile kendilerini inceleyen bilim adamlarını hayretler içinde bırakan canlılardır ![]() Bu kitabın konusu olan balarıları ise diğer arılardan farklı özelliklere sahiptir ![]() ![]() ![]() ![]() Arı kolonilerinin her birinde sadece bir kraliçe bulunur ve bu kraliçe arı diğer dişilere göre daha büyüktür ![]() ![]() ![]() ![]() Erkekler ise, dişilerden iridirler ama ne iğneleri vardır, ne de kendileri için besin toplayabilecek organları ![]() ![]() ![]() Arı kovanındaki hayatın her aşamasında bir düzen vardır ![]() ![]() ![]() ![]() Arıların yuvalarına gösterilen özen Bazı canlı türlerinde yavruların bakımı diğerlerine göre daha fazla özen gerektirir ![]() ![]() Arılar da farklı büyüme evrelerinden geçerler ![]() ![]() ![]() Arı kovanlarındaki yavruların bütün sorumluluğu işçi arılara aittir ![]() ![]() ![]() Yumurtaların gelişimi için gerekli olan şartların sağlanmasından, yumurtadan çıkacak larvaların ihtiyaçları olan besin maddelerinin temin edilmesine, hücre sıcaklıklarının sabit tutulmasından, özel hücre kontrollerine kadar pek çok şey özel olarak ayarlanır ![]() Balarıları, petek hücrelerini milyonlarca yıldır (100 milyon yıl öncesine ait arı fosili bulunmuştur) altıgen şeklinde inşa ederler ![]() ![]() ![]() Derinlikleri aynı olduğu sürece üçgen ve dörtgen hücrelerde de altıgen hücrelerdeki kadar bal depo edilebilirdi ![]() ![]() ![]() Bu durumda şu sonuca varılır: Altıgen hücre, en çok miktarda bal depolarken, inşası için en az balmumu gerektiren şekildir ![]() ![]() ![]() Arıların altı köşeli hücreleri her yönden kullanışlı bir tasarımdır ![]() ![]() ![]() ![]() Arılar hücrelerin yan yüzeylerinin yanı sıra, peteklerin dip kısımlarını da yaparken en çok tasarruf ilkesini göz önünde bulundururlar ![]() Petekler, sırt sırta vermiş iki sıralı bir dilim şeklinde yapılır ![]() ![]() ![]() ![]() Taban eşkenar dörtgen şeklindeki balmumu plakalarından oluştuğundan, bu yöntemle yapılan hücrelerin dibinde aşağı doğru bir derinleşme görülür ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|