![]() |
Ey Kadir Olan Allah'm |
![]() |
![]() |
#1 |
meLankoLik_asaLet
|
![]() Ey Kadir Olan Allah'mAllah’ım akidemi sorunlarımın elinden kurtar ve koru ![]() Rabbim bana sorumluluktan kaçan inanç ucuzluğuna karşı dayanma gücü ver ![]() Ya rabbi,beni sürekli bilgili ve uyanık kıl ki; bir kimseyi yada bir düşünceyi –olumlu-olumsuz- olgun ve dosdoğru tanımadan bir yargıya varmayayım ![]() Allah’ım egoizm çekememezlik ve kıskançlıkla karışmış cehalet ve başıboşluğumu düşmana savaş, dosta saldırı aracı yapma ![]() Rabbim; benliğimin olmak istediği şöhreti, olmam istenen benliğin kurbanı durumunu bana verme ![]() İlahi! beni garaz, kin, kıskançlık nedeniyle zulmün oyuncağı yapma! Ya rabbi! egoistliği benden uzaklaştır, egoizmi kaldır ki; başkalarının egoistliğini görüp eziyet çekmeyeyim ![]() Allah’ım! bana mutlak itaati bağışla ki; dünyada mutlak isyan içinde olayım ![]() Rabbim! bana kavgacı ve inatçı bir takvayı öğret ki; sorumluluğumun çokluğu arasında kaybolmayayım ![]() Beni perhizkar,münzevi takvadan koru ki; tenhalık ve uzlet köşelerinde gizlenmeyeyim ![]() Allah’ım beni insanlığın dört büyük zindanı olan tabiat, tarih, toplum ve benlikten kurtar ![]() Rabbim! kutsal şüphe ateşini bende öyle alevlendir ki, bana kabul ettirdikleri inançlarının tüm etkilerini yakabilsin; işte o zaman bu külleşmiş halkın arasında her türlü tozdan arınmış inancın, sabahımsı dudaklarında sevgi gülücükleri belirebilir ![]() Ya rabbi! halkıma sabır, tahammül ve kanaâti geri ver ve beni ucuzculardan kılma ![]() İlahi! toplumumu kitap, adalet ve demirden-silah ve teknikten- oluşan üç sağlam ve sağlıklı temel üzerinde kurmam, gönlümü hakikat, güzellik ve hayırdan ibaret üç kaynaktan doyurabilmem için bana yardım et ![]() İlahi! toplumuma sana doğru gelen yolun salt yeryüzünden geçtiğini öğretirken; bana da bu toprak parçasında sana ulaştıran en iyi yolu göster ![]() İlahi! insanlara Âdem'in topraktan yaratıldığını hatırlat ve deki; her maddi belirti ancak Allah ile anlam kazanır ve her gaybi belirtide ahiret ile ![]() ![]() ![]() Ya rabbi! bana sorumluluktan kaçan inanç ucuzluğuna karşı dayanma gücü ver ![]() 2 ![]() Ey yaratıcı rabbim! Sen insanoğluna keremi bağışlamışsın ![]() Sen kendi özel emanetini insanoğlunun omuzlarına yüklemişsin ![]() Sen bütün peygamberlerini , kitabı öğretmek ve adaleti gerçekleştirmek için göndermişsin, sen kendine Peygamberlerine ve iman eden insanlara izzeti bağışlamışsın ![]() ![]() Senden bilgi, uygarlık, adalet ve şeref istiyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() Ey mustazafların rabbi! Sen yeryüzünün zavallılarını, mahkum ve zayıf yığınlarını ve hayattan yoksun bırakılanları ; ki onlar köle arayan azgınların, çağın karanlık zulmünün, kin ve nefret cehenneminin tarihteki kurbanlarıdır ![]() ![]() İşte şimdi zamanı gelmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() Ey gaybın bilicisi olan Allah'ım! Şu çağımızda sana gerçekten tapanlar yalnızca yeryüzü mustazaflarıdır ![]() Ey yüce rabbim! sen tüm meleklerini Âdem'e secde ettirensin; Şimdi insanoğlunun idarecilerinin ayağına kapanarak secde toprağına yüz sürdüğünü görmüyor musun ![]() ![]() ![]() ![]() Ey güçlü rabbim senin ayetlerine küfredenler senin peygamberlerini yalanlayıp haksız yere öldürenler ve adalet eşitlik istemek için ayaklanan kullarını öldürenler hala yeryüzünde egemendirler ![]() Müjdelediğin azabı onlara ulaştır ![]() ![]() ![]() Ey kadir olan Allah'ım! Ailemize sorumluluk , halkımıza bilim, müminlerimize aydınlık,aydınlarımıza iman , tutucularımıza kavrayış, kavramışlarımıza tutuculuk , kadınlarımıza bilinç, erkeklerimize şeref , ihtiyarlarımıza bilgi ,gençlerimize soyluluk , öğretmen ve üstatlarımıza öğrencilerimize inanç , uyuyanlarımıza uyanıklık , uyanıklarımıza irade , tebliğlerimize gerçek , dindarlarımıza din, yazarlarımıza güvenirlik, sanatkarlarımıza dert , şairlerimize şuur , araştırmacılarımıza hedef , ümitsizlerimize ümit, zayıflarımıza güç, muhafazakarlarımıza hareket , ölümcül uykularda olanlarımıza hayat ve dirilik , körlerimize görme , suskunlarımıza feryat , Müslümanlarımıza kuran ve sünnet , tüm mezheplerimize birlik , kıskançlarımıza şifa , egoistlerimize sabır, halkımıza kendini bilme, tüm uluslardan kurulu milletimize samimiyet himmet fedakarlık yeteneği kurtuluşa layık oluş ve izzet bağışla ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Ey Kadir Olan Allah'm |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Ey Kadir Olan Allah'mEy kadir olan Allah'ım! Ailemize sorumluluk , halkımıza bilim, müminlerimize aydınlık,aydınlarımıza iman , tutucularımıza kavrayış, kavramışlarımıza tutuculuk , kadınlarımıza bilinç, erkeklerimize şeref , ihtiyarlarımıza bilgi ,gençlerimize soyluluk , öğretmen ve üstatlarımıza öğrencilerimize inanç , uyuyanlarımıza uyanıklık , uyanıklarımıza irade , tebliğlerimize gerçek , dindarlarımıza din, yazarlarımıza güvenirlik, sanatkarlarımıza dert , şairlerimize şuur , araştırmacılarımıza hedef , ümitsizlerimize ümit, zayıflarımıza güç, muhafazakarlarımıza hareket , ölümcül uykularda olanlarımıza hayat ve dirilik , körlerimize görme , suskunlarımıza feryat , Müslümanlarımıza kuran ve sünnet , tüm mezheplerimize birlik , kıskançlarımıza şifa , egoistlerimize sabır, halkımıza kendini bilme, tüm uluslardan kurulu milletimize samimiyet himmet fedakarlık yeteneği kurtuluşa layık oluş ve izzet bağışla ![]() AMİN ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|