Tulumba Tatlısı (6 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tulumba Tatlısı (6 Kişilik)MALZEMELER 1 çorba kaşığı tereyağı 5 kahve fincanı su 5 kahve fincanı un 4 adet yumurta Bir tutam tuz Kızartmak için: Sıvıyağ Şerbeti için : 2 su bardağı su 500 gram tozşeker 1 çorba kaşığı limon suyu HAZIRLANIŞI Öncelikle şerbeti hazırlayın Bunun için suyu tencereye alın Tozşekeri ekleyin Kaynayınca limon suyunu karıştırın Biriki taşım daha kaynatın Ocaktan alın Soğumaya bırakın![]() Tereyağı ve suyu tencereye alın Su kaynayınca unu azar azar ilave edin Karıştırarak 5-6 dakika pişirin Ateşten alıp soğutun Daha sonra yumurtaları ve bir tutam tuzu karışıma yedirin Elinizle yoğurun Sıkma torbasına doldurun Sıvıyağı hafifçe kızdırın![]() Sıkma torbasındaki hamuru baş parmak kalınlığında yağa sıkın Sallayarak kızartın Soğuk şerbetin içine alın 15 dakika bekletin Servis tabağına alın
|
|
|
|