![]() |
Pazı Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pazı DolmasıAyranla Çok güzeL gidiyor Malzemeler (2 kişilik) 250 gram pazı 500 gram yağlı kıyma 1 adet büyük soğan 1 adet küçük domates 1 Türk kahvesi fincanı bulgur 2 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası maydanoz nane karabiber tuz 4-5 adet kemik Hazırlanışı Pazı yapraklarının sapları kesilip, 10 dakika haşlanır ![]() Soğan, domates, maydanoz, salça, nane, karabiber, tuz robotta çekilir ![]() Hazırlanan malzeme, bulgur ve kıyma karıştırılır ![]() Tencerenin dibi kemikle ile kaplanır ![]() Yapraklar iki parçaya bölünüp bir miktar iç kenara çarpraz konularak üçgen şekil alacak biçimde sarılır ![]() Sarmalar düzgüce kemiklerin üzerine dizilir ![]() Pişirmeye başlamadan önce bir tabak ile sarmaların üzeri dağılmamaları için kapatılır ![]() Tabağın üzerine taşacak kadar su konulunup ağır ateşte pişirilir ![]() |
![]() |
![]() |
|