![]() |
Dereotlu Börek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dereotlu BörekMalzemeler 3 adet yufka 2 adet yumurta 200 gram rendelenmiş kaşar peynir 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1,5 su bardağı ayran 1 şişe maden suyu (200 ml) 1/2 demet dereotu Hazırlanışı Ayran, soda, yumurta ve zeytinyağı çırpılarak bir sos elde edilir ![]() Tepsi yağlı kağıt ile kaplanır ![]() Birinci yufka kenarlardan sarkacak şekilde tepsiye yayılıp sostan üzerine biraz dökülür ![]() İkinci yufka rast gele parçalara bölünür ![]() ![]() Rendelenmiş kaşar ve ince kıyılmış dereotu karışımından yufkaların üzerine konulur ![]() İkinci yufkanın kalan kısmı peynirlerin üzerine konulup tekrar sos dökülür ![]() Kalan peynir serpilip son yufka ile üzeri örtülür ![]() Dışarı sarkan kenarlar içeriye doğru kıvrılıp, kalan sosun tamamı üzerine boşaltılır ![]() Börek kesilip en az yarım saat bekletilir ![]() Fırına vermeden çörekotu serpilir ![]() Önceden 160 dereceye ısıtılan fırında 40 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir ![]() |
![]() |
![]() |
|