Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, dereotlu

Dereotlu Börek

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dereotlu Börek



Malzemeler

3 adet yufka

2 adet yumurta

200 gram rendelenmiş kaşar peynir

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1,5 su bardağı ayran

1 şişe maden suyu (200 ml)

1/2 demet dereotu


Hazırlanışı

Ayran, soda, yumurta ve zeytinyağı çırpılarak bir sos elde edilir
Tepsi yağlı kağıt ile kaplanır
Birinci yufka kenarlardan sarkacak şekilde tepsiye yayılıp sostan üzerine biraz dökülür
İkinci yufka rast gele parçalara bölünür Yarısı ilk yufkanın üzerine konulup soslanır
Rendelenmiş kaşar ve ince kıyılmış dereotu karışımından yufkaların üzerine konulur
İkinci yufkanın kalan kısmı peynirlerin üzerine konulup tekrar sos dökülür
Kalan peynir serpilip son yufka ile üzeri örtülür
Dışarı sarkan kenarlar içeriye doğru kıvrılıp, kalan sosun tamamı üzerine boşaltılır
Börek kesilip en az yarım saat bekletilir
Fırına vermeden çörekotu serpilir
Önceden 160 dereceye ısıtılan fırında 40 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.