![]() |
Çilekli Çukolatalı Pasta |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çilekli Çukolatalı Pasta1/2 su bardağı çikolata damlası veya eşdeğerde 100gr ![]() 2 büyük yumurta (akı sarısından ayrılmış) 1+ 1/3 su bardağı tozşeker 125gr ![]() 2+ 1/4 su bardağı un 1/2 su bardağı sour cream (veya kati yoğurt) 1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu 1 silme tatlı kaşığı karbonat (arzuya göre) 1 tatlı kaşığı gülsuyu 1/2 cay kaşığı tuz 1 su bardağı su Truffle Kreması için: 2+ 1/2 su bardağı pudra sekeri (confectioners sugar) 1/4 su bardağı çiğ krema (heavy or wipping cream) 1/2 su bardağı çikolata damlası 6 silme yemek kaşığı (3/4 çubuk) tereyağı veya margarin Üst Glazur (glaze) için: 1/2 su bardağı çiğ krema (heavy cream) 1/2 su bardağı + 1 yemek kaşığı çikolata damlası Arasına: 500gr ![]() Yapılışı: Ufak bir sos tenceresinde ocağın en kısık ateşli ayarında sıkça karıştırarak çikolatayı eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Glazur için: Yine sos tenceresinde çok kısık ateşte çiğ kremayı ve çikolata damlalarını çikolata edilip sos biraz katılaşana kadar karıştırın ![]() ![]() Pastanın Bir araya getirilmesi: <LI class=MsoNormal>Kekinizi tırtıllı bıçakla iki kere enlemesine kesip uç parça elde edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buzdolabında en az 1 saat kadar dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz ![]() *Eğer kelepçeli kek kalıbınız yoksa normal yuvarlak kek kalıbınızı yağlayıp unladıktan sonra keki pişirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|