![]() |
Pastırmalı Kuru Fasılye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pastırmalı Kuru FasılyeMalzemeler 400 gr kuru fasulye 2 Çorba kaşığı margarin 125 gr pastırma 250 gr soğan (2 iri soğan ince doğranmış) 250 gr domates 1 Adet iri yeşil dolmalık biber 5 Su bardağı tavuk ya da et suyu 1-2 Dal taze kekik (isteğe bağlı) 1 Adet kurutulmuş acı kırmızıbiber (isteğe bağlı) Hazırlanışı Margarini tavada eritin ![]() Yağ kızınca pastırmaları ilave edip yaklaşık 1 dakika altüst ederek sote edin ![]() Soğanı ilave edip, birkaç dakika daha sık sık karıştırarak soğan hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun ![]() Kabukları soyulup, küçük küpler halinde doğranmış domates, sap ve çekirdekleri temizlenip, iri küpler halinde doğranmış yeşil dolmalık biberi katın ![]() Arasıra karıştırarak domates suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar 3-4 dakika daha pişirin ![]() Et suyunu ilave edin ve bir taşım daha kaynatın ![]() Kuru fasulyeleri bir gece önceden ayıklayıp, ıslatın ![]() Ertesi gün bir tencereye üzerini aşacak kadar soğuk su ilave ettikten sonra diriliğini kaybedinceye kadar yaklaşık 30 dakika haşlayın ![]() Haşlanmış fasulyeleri süzdürüp bir tencereye aktarın ![]() Üzerine pastırmalı domatesli harcı ekleyin ![]() Dilerseniz kurutulmuş acı kırmızı biber ya da 1-2 dal taze kekik ilave edip, ağır ateşte fasulyeler iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1,5 saat pişirin ![]() Arada gerekiyorsa sıcak tavuksuyu ya da etsuyu ilave edin ![]() Bu sürenin sonunda tencereyi ateşten alın ![]() Taze kekik ve kurutulmuş acı kırmızı biberi çıkartıp, atın ![]() Pastırmalı kuru fasulyeyi önceden ısıtılmış tabaklarda sıcak olarak servis yapın Sonuç : ![]() |
![]() |
![]() |
|