Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
brüksel, lafanalı, pilavı

Brüksel Lafanalı Pilavı

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Brüksel Lafanalı Pilavı





Malzemeler :
• 2 bardak pirinç
• 2 bardak et suyu
• 250 gr brüksel lahanası
• 3 yemek kaşığı tereyağı
• Tuz
• 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber

Yemeğin Yapılışı

1 Pirinci yıkayıp ayıklayın, sıcak tuzlu suda 30 dk bekletin

2 Pilav tenceresine 2 bardak et suyu, 2 yemek kaşığı yağ ve biraz tuz koyup kaynatın Suyu süzülmüş pirinci katıp kısık ateşte suyunu çektirin 30 dk demlendirin

3 Lahanaların dış kabuklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra sıcak tuzlu suyun içine atarak yumuşayana dek haşlayın Suyunu süzün ve eritilmiş 1 kaşık yağın içinde sote yapın

4 Resimde görüldüğü gibi, pilavı ortası açık bir kalıbın içine bastırarak yerleştirin ve yuvarlak bir tabağa ters çevirin Ortasına lahanaları koyun ve kırmızı biberle süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.