![]() |
Cevizli Telkadayıf |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cevizli TelkadayıfMalzemeler 500 gram tel kadayıf 4 yemek kaşığı tereyağ 150 gram ceviz Şerbeti için 3 su bardağı şeker 3 su bardağı su 3-4 damla limon suyu Hazırlanışı Tereyağı eritilir ![]() Kadayıflar tereyağı ile karıştırılarak tel tel ayrılır ![]() Tepsinin dibine kadayıfların 1/3′ü konulur ![]() Üzerine cevizlerin yarısı serpilir ![]() Tekrar kadayıf ve tekrar ceviz konulup üzeri kadayıfla kapatılır ![]() 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir ![]() Kadayıf soğuduktan sonra şerbet hazırlanır ![]() ſeker ve su kaynatılır ![]() Limon suyu ilave edilip altı kapatılır ![]() ſerbet sıcakken telkadayıfının üzerine dökülür ![]() Soğuduktan ve şerbetini çektikten sonra servis yapılır ![]() [b][color="red"][Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilir ![]() |
![]() |
![]() |
|