![]() |
Domatesli Şehriyeli Bulgur Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Domatesli Şehriyeli Bulgur Pilavı![]() Malzemeler : 2 su bardağı baş bulgur 3 veya 4 su bardağı su (domatesin sulanma durumuna göre Ve 3 veya 2 su kullanilir) 3 kaşık tereyağı 1 çay bardağı tel sehriye 3-4 tane domates veya 2 kaşık salçası Tuz Karabiber Yemeğin Yapılışı Bir tavaya tereyağı konur, sehriyesi ilâve edilerek kavrulur, kavrulan sehriyeler bir tabağa alınarak kenara konur, tavanın içerisine sıcak suya batırılarak kabukları soyulup küp şeklinde doğranmış domates ilâve edilerek öldürülür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|