Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bulgur, domatesli, pilavı, şehriyeli

Domatesli Şehriyeli Bulgur Pilavı

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Domatesli Şehriyeli Bulgur Pilavı





Malzemeler :
2 su bardağı baş bulgur
3 veya 4 su bardağı su (domatesin sulanma durumuna göre Ve 3 veya 2 su kullanilir)
3 kaşık tereyağı
1 çay bardağı tel sehriye
3-4 tane domates veya 2 kaşık salçası
Tuz
Karabiber


Yemeğin Yapılışı

Bir tavaya tereyağı konur, sehriyesi ilâve edilerek kavrulur, kavrulan sehriyeler bir tabağa alınarak kenara konur, tavanın içerisine sıcak suya batırılarak kabukları soyulup küp şeklinde doğranmış domates ilâve edilerek öldürülür Domates yoksa kalan yağa sulandırılmış salça ilâve edilerek bir iki kez yağda çevrilir, suyu ilâve edilir Su kaynamaya başlayınca tuzu atılır, bulguru salınır, kapağı kapatılır Hafif ateşte suyu çektirilir Pilav göz göz olunca kavrulan sehriyeler ilave edilerek karıştırılır Suyunu tamamen çekince ateşten alınır Temiz bir bez veya birkaç kat peçete tava ve kapak arasına konup 10 dakika demlendirilir Sıcak olarak servis yapılır


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.