![]() |
Tahinli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() TahinliMalzemeler Hamuru için; 4 su bardağı un1 çorba kaşığı kuru maya 3 çorba kaşığı toz şeker 25 gram yumuşak margarin 1su bardağı ılık süt 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 adet yumurta İçi için; 4-5 Adet ceviz 15 adet fındık Yeteri kadar susam şeker ve tahin Üzeri için;Tahin,susam ve şeker Hazırlanışı Ilık sütün içinde maya ve şekeri karıştırın kabarmasını bekleyin ![]() ![]() ![]() Küçük bezeler yapın ve az bir unla yemek tabağı büyüklüğünde açın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not;Kıbrıs’ta bu çöreği büyük yaparlar ama taş fırınlarda yapılır evde yapmak için küçük porsiyonlar daha elverişli oluyor isteyen iki büyük tahinli de yapabilir ölçülerden 7 küçük tahinli çıktı ![]() |
![]() |
![]() |
|