Peynirli Ay Çöreği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Ay ÇöreğiMalzemeler 250 g margarin(yumuşak) 1 dilim beyaz peynir (kalın bir dilim olacak) 2 yumurta sarısı hamurun içine(akı dışına) 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz (eğer peynir tuzlu ise tuzunu az koyabilirsiniz) 2 adet kabartma tozu Aldığı kadar un Dışına bulamak için:susam Hazırlanışı Margarin, yumurta sarısı, peynir, yoğurt, sıvı yağ, tuz ve kabartma tozu karıştırılır Unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır Hamur üçe veya dörde bölerek merdaneyle 1 cm kalınlığında açılır Geniş tarafından uca doğru sarılır ( Sigara böreği gibi ) Ay şekli verilir Önce yumurta akına sonra susama batırlır Yağlanmış tepsiye dizilerek 180 derecede 30 35 dakika pişirilir![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|