Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çöp, kebabı, şiş

Çöp Şiş Kebabı

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çöp Şiş Kebabı



ÇÖP ŞIŞ KEBABı

MALZEMELER

250 gr soğan
1/2 kg domates
1/2 kg patlıcan
2 su bardağı et suyu
150 gr dolmalık biber
1 kg kuşbaşı koyun eti
2 çorba kaşığı margarin
8 çorba kaşığı zeytinyağı
12 adet tahta şiş (ya da defne dalı)
kekik
tuz

6 Kişilik


HAZIRLANIŞI

Patlıcanları alaca soyup, eninden ve boyundan dörde bölün Acı sularının çıkması için bol tuzlu suda 30 dakika kadar bekletin Dolmalık biberleri dörde bölüp, çekirdeklerini çıkarın Soğanların kabuklarını soyun Bir domatesi daha sonra kullanmak üzere bir kenara ayrın, diğer domatesleri, kaynar suya sokup çıkardıktan sonra, kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın ve küp küp doğrayın Dört çorba kaşığı zeytinyağı bir tavaya koyup kızdırın Yağ kızdığında, tuzlu suyunu çıkarıp, kuruladığınız patlıcanları tavanın içine atın ve karıştırılarak nar gibi kızartın Delikli bir kepçeyle yağını süzüp, tavadan alın Ardından, önceden yıkayıp, dörde böldüğünüz dolmalık biberleri tavaya atın Bir tencereye kuşbaşı et, soğan ve margarin koyup, orta hararetteki ateşe yerleştirin Bir süre tahta kaşıkla karıştırıp, çevirdikten sonra domates ve tuz ilave edip, tencerenin kapağını örtün Domates ve et suyunu çekinceye dek, arada bir karıştırarak pişirin Daha sonra dört çorba kaşığı zeytinyağı ve iki su bardağı ılık et suyunu dökün, tencerenin kapağını kapatıp
etler iyice yumuşayıncaya dek pişirin Eter piştiğinde tencereyi ateşten alın, delikli bir kepçeyle etleri çıkarın Soğanları çıkarıp atın Sonra, tahta şişlere sırasıyla bir et, bir patlıcan, bir biber şeklinde dizin Dizme işini tamamladıktan sonra, şişleri fırın tepsisine yerleştirin Üzerine kekik serptikten sonra, daha önceden bir kenara ayırdığınız domatesi ince ve yuvarlak dilimler halinde kesip, şişlerin üzerine yan yana yerleştirin Tencerenin içinde kalan malzemeyi de tepsiye döküp, tepsiyi kızgın fırına verin 10-15 dakika kadar pişirdikten sonra bir servis tabağına alın ve tepsideki suyu da üzerlerine döküp, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.