![]() |
Bahçivan Sandalı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bahçivan SandalıMalzemeler 1 Kilo patlıcan 1 Adet havuç 1 Adet kabak 1 Adet patates 2 Adet sivri biber 1 Kase bezelye 200 gr sotelik doğranmış tavuk eti Yarım demet dereotu ve maydanoz Tuz, kekik, kırmızı pulbiber, karabiber 1 Kase sarımsaklı yoğurt veya 100 gr kaşar peyniri rendesi Kızartmak için ayçiçek yağı 2 Çorba kaşığı margarin 1 Çorba kaşığı domates salçası Hazırlanışı Patlıcanları alacalı soyup, tuzlu suda 20 dakika bekletin ve bol suyla yıkayın ![]() Ayçiçek yağında önlü arkalı kızartın ![]() Bir tencerede 2 çorba kaşığı margarini eritin ![]() Tavuk etlerini kızdırdığınız yağın içene atın ve renkleri değişene dek soteleyin ![]() Küp küp doğranmış havuç, kabak, patates, ufak doğranmış sivri biber ve bezelyeyi ekleyin ![]() Ateşte 5 dakika soteleyin ![]() Tencerenin kapağını kapatıp, hiç su koymadan sebzeleri 10 dakika daha pişirin ![]() İçine maydanoz, dereotu, tuz, karabiber, kekik ve kırmızı pulbiber ekleyip karıştırın ![]() Patlıcanları tepsiye alıp, ortalarını açın ve hazırladığınız içle doldurun ![]() 1 Çorba kaşığı salçayı 1 su bardağı su ile ezin ![]() Patlıcanların olduğu tepsiye dökün ![]() üzerini alüminyum folyo ile kapatın ![]() 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin ![]() Arzuya göre sarımsaklı yoğurt veya kaşar peyniri rendesi ile servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|