![]() |
Yaprak Sarması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yaprak SarmasıMalzemeler 3 yemek kaşığı tereyağı 3 büyük soğan 1 baş sarımsak 1 tatlı kaşığı(dolu dolu) domates salçası 1 tatlı kaşığı(dolu dolu) biber salçası 3 orta domates rendesi(arzuya göre) 1 tatlı kaşığı nane 1 tatlı kaşığı isot 1 tablet tavuk suyu tuz 1,5 su bardağı pirinç yarım demet maydanoz 1 tatlı kaşığı nar ekşisi yarım kilo salamur bağ yaprağı Hazırlanışı İnce ince kıyılmış soğan ve sarımsak tereyağı ile pembeleşinceye kadar kavrulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dinlenen iç harca 1 tatlı kaşığı nar ekşisini de ekleyip karıştırın ve sarmanızı sarın? Tencereye sıkı bir şekilde dizin ![]() ![]() ![]() Afiyete yiyebilirsiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|