Kayik Böreği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayik Böreğiİçindekiler: 1 baş soğan, rendelenmiş 400 gr kıyma 4 adet domates, küçük küçük doğranmış 4 adet çarliston biber, doğranmış Yarım demet maydanoz, ince ince kıyılmış 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz Ayrıca : 4 adet yufka 1 yumurtanın sarısı Hazırlanışı: İç malzemelerin tümünü çiğ olarak karıştırın 4 adet yufkayı üstüste koyup sekize bölün Her bir üçgenin geniş kısmına harçtan bolca koyun (pişince harç azalıyor) Sigara böreği gibi sarın Böreklerin uç kısmına suyla ıslatılmış fırçayı sürüp yapıştırın Hepsini yağlanmış tepsiye dizin Üzerlerine yumurta sarısı sürün Böreklerin ortasına bıçak yardımıyla bir çizgi çizin ve karnıyarık şeklinde açın 200 C fırında böreklerin üzerleri kızarana kadar pişirin veee afiyetlerle yiyiniz efendim
|
|
|
|