![]() |
Acem Pilavı... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Acem Pilavı...Acem Pilavı ![]() ![]() ![]() Malzemeler 2 su bardağı pirinç 500gr kuşbaşı et 3 su bardağı et suyu ya da sade su 2 orta boy soğan 6 yemek kaşığı tereyağı 4 yemek kaşığı çamfıstığı 4 yemek kaşığı kuş üzümü 1 tatlı kaşığı kakule 1 tatlı kaşığı tarçın 1/2 tatlı kaşığı öğütülmüş karanfil tuz Hazırlanması: Pirinci tuzlu ılık suda yarım saat bekletin, sonra iyice yıkayın ve suyunu süzün ![]() Kuş üzümlerinin saplarını temizleyin ![]() ![]() Kakulelerin kabuklarını ayıklayıp tohumlarını havanda dövün ![]() Soğanları ufak ufak yemeklik doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Etler pişince tencereden alın, fazla suyunu süzün ve pilavı pişireceğiniz, yayvan bir tencereye aktarın ![]() Tüm baharları - + kuş üzümü ve çamfıstığını- ekleyin, etlerle iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra büyük bir servis tabağını tencerenin üstüne kapatın, tencereyi ters çevirin ve Acem Pilavı'nı üstündeki etlerle birlikte servis edin ![]() |
![]() |
![]() |
|