![]() |
Reha Mağden |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Reha Mağden1955’te Ordu’da dünyaya gelen Reha Mağden, Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun oldu ![]() Bir süre üniversitede araştırma görevlisi olarak da çalışan Mağden, gazeteciliğe 1985’te Anadolu Ajansı İç Haberler Müdürlüğü’nde muhabir olarak başladı ![]() Daha sonra çeşitli gazete ve dergilerde de çalışan Mağden, son dönemde Birgün gazetesinde köşe yazarlığı yapıyordu ![]() Uzun süredir tedavisini gördüğü akciğer kanseri hastalığına yenik düşen Reha Mağden (51), 25 Temmuz 2006 gecesi yaşama veda etti ![]() Gazeteci-yazar Reha Mağden’in cenazesi, Burgazada Camii’nde ikindi vakti kılınan namazın ardından, ailesi ve dostlarının katıldığı bir törenle Burgazada Mezarlığı’na defnedildi ![]() Mağden’in ‘Üçünün Nerkisi’, ‘Yazgıların Tableti’, ‘Ah O Müstehcen Salınış’ ve ‘Cehennemde Bir Şehit’ adlı kitapları bulunuyor ![]() ![]() Reha Mağden’in, ‘Ah O Müstehcen Salınış’ adlı yapıtından bir alıntı: Kendisi hakkında ne düşündüğünü sorma cesareti bulduğumu hatırlıyorum; dedim ki: “Bu arkadaş sohbetinden hoşnut olup olmadığın, yüzünde değişmeyen şu gülümsemeyle ölçülebilir mi ki?” “Hiç düşünmedim,” dedi ![]() “Yalnızken de gülümser misin ve bu daha mı içten olur, mesela? diye sordum bu defa ![]() Sustu ve somurttu ![]() Arkadaşları közde kebaplar, söğüş kokulu domatesler, söğüş beyaz soğanlar, buzlu cacıklar getirirken, birden konuştu: “Bütün mesele, evet, haklısın ihtiyar, tırtıl ile kelebek arasındaki fark ![]() ![]() ![]() “Zorlu, ha,” dedim O’na ![]() |
![]() |
![]() |
|