Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
abasıyanık, faik, sait

Sait Faik Abasıyanık

Eski 08-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sait Faik Abasıyanık

Sait Faik Abasıyanık ( 1906)- (11051954)
1906 yılında Adapazarı'nda dünyaya geldiBabası Mehmet Faik Abasıyanık kereste, ceviz kütüğü üzerine iş yapan bir tüccardıDedesi Sait Ağa'nın Adapazarı'ndaki kahvesi, aydın kişilerin toplantı yeridirAnnesi Makbule HanımAdapazarı ileri gelenlerinden Hacı Rıza Bey'in kızıdırİstanbul Erkek Lisesinin onuncu sınıfından Bursa Lisesine nakledildiOradan mezun olduBir süre Edebiyat Fakültesi?de okuduBabasının isteği üzerine ekonomi tahsili için İsviçre?ye gittiOnbeş gün sonra Fransa?ya geçtiÜç yıl orada yaşadıGeri dönünce aile mesleği olarak ticaretle uğraştıysa da başarılı olamadıFransa'dan döndükten sonra kısa bir müddet Halıcıoğlu Ermeni Yetim Mektebi'nde Türkçe grup dersleri öğretmenliği yaptıHikaye yazarlığı onun mümeyyiz vasfı olduBütün ömrünü, bazan Şişli'de Bulgar Çarşısı'ndaki apartmanında, çoğu zaman da Burgaz adadaki köşklerinde annesi ile geçirdi Evlenmedi Ölümünden sonra evi müze haline getirildiAnnesi bir Sait Faik Hikaye Armağanı tesis ettiŞiir, roman ve hikaye türlerinde eser vermiştir11 Mayıs 1954 salı günü sirozdan öldü

Eserleri:Semaver, Sarnıç, Şahmerdan, Lüzumsuz Adam, Mahalle Kahvesi, Havada Bulut, Kumpanya, Havuzbaşı, Son Kuşlar, Alemdağında Var Bir Yılan, Az Şekerli, Tüneldeki Çocuk, Mahkeme Kapısı(Adliye röportajları)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com