Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
elmas, sezgin

Sezgin Elmas

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sezgin Elmas

1950 Giresun doğumlu olan Sezgin Elmas evli ve 3 çocuk babasıdır İstanbul Pertevniyal Lisesi ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İşletme-İstatistik mezunudur

24 Haziran 1960 yılında özel sektörde part-time çalışmaya başlamış ve tahsili sırasında aralıksız iş hayatını sürdürmüştür 1969 yılında Tahtakale’de serbest ticaret yapmaya başlamış ve 1977 yılında pastane tedariki ve malzemeleri satmaya başlamıştır Kapris Pastaneleri ve Saray Pastaneleri hisselerini satın alıp çalıştırmaya başlamıştır 1981 yılında Türkiye’nin ve Balkanların en büyük dağıtım organizasyonunu kurmuş, Türkiye çapında 154000 noktaya satış yapar hale gelmiştir

Mars, Benckiser, Dardanel, Kellog’s, Bristolmayers Squibb, Johnson&Johnson, Energizer,Chupa-Chups,Smith Kline Beacham, Seagram Anadolu Dış TicLtdŞti, Exel gibi birçok uluslararası şirketin Türkiye’ye yatırımlarını ve bu firmaların ürünlerini ilk Türkiye piyasalarında satış ve pazarlamalarını üstlenmiştir

Seagram Anadolu Dış TicLtdŞti Exel uluslararsı şirketlerle ortak şirket kurup bu şirketlerin yönetimlerinde görev yapmıştır

1996 senesinde İngiliz Booker C&C Türkiye’ye getirmiş ortak olarak ilk gerçek toptancıya ve bakkala açık C&C mağazalarını açmıştır

1997 tarihinde uluslararası Spar mağazalarını Türkiye’ye getirerek Türkiye çapında süpermarket zincirleri oluşturmuştur JTI şirketinin belirli bölgelerde dağıtıcılığını yapmıştır Türkiye’de üretim ve ihracatta İSO’nun 500 sanayi kuruluşu arasında ilk sıralarda 15 yıl yer almıştır

Sezginler Gıda SanAŞ, Togo,Hasat,Ludwig-Togo,Kestaş Çaypak, SC2030, Benckiser, Johnson&Johnson, Effemex; Kellog’s, Kerevitaş, Bristol Myers, Energizer, Smith Kline Beecham, Seagram şirketlerinde yönetim kurulu ve yönetici olarak çalışmıştır

Bu şirketlerden bir kısmı 2001 krizinde kapanmıştır

Sezgin Elmas geçmiş yıllarda önce TC Başbakanlık ödülünü Turgut Özal’dan, daha sonra ise Sosyal Yatırımlardan dolayı Cumhurbaşkanlığınca layık görüldüğü ödülü Süleyman Demirel’den almıştır Ayrıca gerek ihracat gerekse vergi derecelemelerinden dolayı birçok ödül almıştır

BAŞLICA GÖREV VE ÜYELİKLER

İstanbul Ticaret Borsası(Komite üyeliği) 1983-1987
İTO MeclisÜyeliği 1988-2004
TOBB Genel Kurulu 1995-2004
Dış Ticaret İhtisas Komitesi 1994-2005
Fikri Mülkiyet Hakları Komisyonu 2004-2005
İKV Yönetim Kurulu Üyeliği 1992-2000
İstanbul İl Meclis Komisyonu 1993-1995
Maliye Bakanlığı Dış TicVergi Takdir Kom 1994-1996
Dünya Ticaret Merkezi Yönetim Kurulu 2004-2006
Saniye &Sezgin İlköğretimokulu Yapımı 1999
Spor Kulüplerinde Tesisler-Talebe Yurtları-Sağlık Ocakları
Yeşilyurt Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği
Türkiye Jimnastik Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği 2001-2004
İstanbul Esnaf Hastanesi Vakfı YönKurÜyeliği 2003-2005
İstanbul Erkek Lisesi Derneği 1997-1999
GS Spor Kulübü-Yeşilyurt Spor Kulübü-Collesium Üyelikler
İTO Cemile Sultan Üyelikleri

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com