![]() |
Baban Gelirse... |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Baban Gelirse...Balıkesir´de Ali şuuri ilkokulu karşısındaki boşlukta eski ayakkabı tamircisi, kır pala bıyıklı Cevdet (Alkalp) dede vardı ![]() Bir akşam üstü sohbetinde konu Çanakkale´ye gelince ağlayarak anlatmaya başladı ![]() Rahmetli babam Hafız Ali, Çanakkale´de kaldığında anamın karnında yedi aylıkmışım ![]() ![]() ![]() ![]() Seferberliğin sıkıntıları, Kuvayı Milliye zamanı işgal yılları, kurtuluş, yokluk, sıkıntı ![]() ![]() ![]() Çocuklugumuz hep ekmek peşinde, sıkıntıyla geçti ![]() Oğlum ben pazara gidiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Ben komşulara gidiyorum baban gelirse beni hemen çağır ha! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Anam babamı her zaman bekledi durdu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aradan yıllar geçti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Bana iyi baktınız hakkınızı helal edin" dedi ![]() Sonra bana döndü ve yavaşça "Baban gelirse annem hep seni bekledi de" dedi ![]() Birden irkilerek doğruldu ve kapıya doğru gülümseyerek, "Hoş geldin bey, hoş geldin" diyerek ruhunu teslim etti ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|