Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
nüket, yetiş

Nüket Yetiş

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Nüket Yetiş

Nüket Yetiş, 1950 yılında, Eskişehir’de dünyaya geldi 1968 yılında Eskişehir Süleyman Çakır Lisesi’nden mezun olduktan sonra yüksek öğrenimi için Boğaziçi Üniversitesi’ni tercih etti ve bu üniversiteden 1973 yılında kimya diploması almaya hak kazandı

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nde yüksek lisans yaptıktan sonra, İTÜ’de Endüstri Mühendisliği bölümünden doktora derecesi alan Yetiş, aynı bölümden 1988 yılında doçent, 1993 yılında ise profesör ünvanlarını kazandı

1975-1980 yılları arasında TÜBİTAK Marmara Araştırma Enstüsü’nde araştırmacı ünvanı ile çalışan Yetiş, 1980-1982 yıllarında İTÜ Endüstri Mühendisliği bölümünde asistan olarak görev aldı Gene İTÜ’de, 1982-1985 yılları arasında öğretim görevlisi olarak çalışan Yetiş, 1985-1989 yılları arasında Marmara Üniversitesi Üretim Yönetimi bölümünde yardımcı doçent olarak görev yaptı

Marmara Üniversitesi Mühendislik Yönetimi bölümünün kurcusu olaran Yetiş, 2000 yılına kadar bu bölümde, bölüm başkanı olarak görev aldı; bu görevin ardından TÜSSİDE (MEB-TÜBİTAK Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü)’de, 2000-2004 yılları arasında müdürlük pozisyonunda çalıştı

2003 yılında, hükümet tarafından, Kemal Pak’ın yerine TÜBİTAK başkanı olarak atanmak istense de, 10 Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, hükümetin ele aldığı düzenlemeyi redderek bu duruma engel oldu Yetiş, TÜBİTAK başkanlığını, 2004-2008 yılları arasında, vekaleten yönetti

Prof Dr Nüket Yetiş, 13 Ağustos 2008 tarihinde, Abdullah Gül’ün

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com