Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dündar, uğur

Uğur Dündar

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Uğur Dündar

15 Eylül 1943 tarihinde İstanbul ilinin Silivri ilçesi Ali Paşa Köyü'nde doğdu Vefa Lisesi'ni bitirdi Ardından İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü'nden mezun oldu 1970 yılında TRT'nin açtığı sınavı kazanarak televizyon yapımcısı olarak çalışmaya başladı Yine aynı yıl İngiltere'de BBC'nin "Televizyonda Yapım-Yönetim" kursuna katıldı Türkiye'ye döndükten sonra TRT'de yapımcı, yönetmen ve sunucu olarak değişik televizyon programlarına imza attı

İstanbul Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi'nde "Televizyon Programcılığı" derslerinde lisansüstü hocalık yaptı

TRT'de 20 yılı aşkın süreyle çalıştı Uğur Dündar Türkiye'de soruşturmacı televizyon gazeteciliğini başlatan ilk yayıncı oldu Bugüne kadar sayısız yapıma imza atan Uğur Dündar halen haber programı Arena'nın genel yönetmenliğini sürdürüyor Uğur Dündar, Yasemin Baradan Dündar ile evli ve 3 çocuk babasıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com