Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1943, ismail, koçman, orgeneral

Orgeneral İsmail Koçman (1943 - .... )

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Orgeneral İsmail Koçman (1943 - .... )

Orgeneral İsmail Koçman 1943 Yılında Karasu/Sakarya’da Doğmuştur 1962 Yılında Kara Harp Okulundan, 1963 Yılında Topçu Okulundan Mezun Olmuştur
1973 Yılına Kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığına Bağlı Çeşitli Birliklerde Takım, Bölük Ve Batarya Komutanlığı Yapan Orgeneral Koçman, 1975 Yılında Kara Harp Akademisinden Mezun Olmuştur

Kurmay Subay Olarak Kara Harp Akademisi Öğretim Üyeliği, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Güvenlik Komutanlığı Kurmay Başkanlığı, Genelkurmay Teşkilat Ve Eğitim Daire Kurs Şube Müdürlüğü, Maltepe Askeri Lisesi Komutanlığı, 2 nci Piyade Tümen 197 nci Piyade Alay Komutanlığı, 1 Nci Ordu Personel Başkanlığı, 8 Nci Kolordu Kurmay Başkanlığı ve 28 nci Motorlu Piyade Tugay Komutan Yardımcılığı Görevlerini Yürütmüştür

1992 Yılında Tuğgeneralliğe Terfi Etmiştir Tuğgeneral Rütbesi İle Kara Kuvvetleri Eğitim Daire Başkanlığı ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Görevlerinde Bulunmuş, 1996 Yılında Tümgeneralliğe Terfi Etmiştir Tümgeneral Rütbesi İle Harp Akademileri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı İle Levazım Maliye Okulu Ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Görevlerinde Bulunmuş, 2000 Yılında Korgeneralliğe Terfi Etmiştir Korgeneral Rütbesi İle 9ncu Kolordu Komutanlığı Ve Kara Kuvvetleri Denetleme Ve Değerlendirme Başkanlığı Görevlerinde Bulunduktan Sonra 2004 Yılında Orgeneralliğe Terfi Etmiştir

Orgeneral Rütbesi İle Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı Görevinde Bulunmuş, 30 Ağustos 2006 Tarihinden Geçerli Olarak 3ncü Ordu Komutanlığı Görevlerinde bulunmuş ve 2007 Yılında 1inci Ordu Komutanlığı görevine atanmıştır

2008 yılında emekliye ayrılmıştır

Bayan Neriman Koçman ile evli olan Orgeneral İsmail Koçman’ın bir çocuğu vardır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com