Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ahmet, özol

Ahmet Özol

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ahmet Özol

Ahmet Özol, (d 1945 Gönen/Balıkesir) Türk Ressam, Öğretim Üyesi

1965 yılında girdiği Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü'nden 1967'de mezun oldu Aynı yıl atandığı Çorum İlköğretmen Okulu'nda dört yıl resim öğretmeni olarak görev yaptı

1971'de İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü'nde asitan olarak göreve başlayan sanatçı, Fransa Hükümeti'nin "Sanat Bursu" ile bir yıllığına Paris'e gitti Paris dönüşü bir yılı "Resim-İş Bölüm Başkanlığı olmak üzere Atatürk Eğitim Enstitüsü'nde öğretmenlik yaptı 1982'den 1987'ye kadar Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi'nde "Öğretim Görevliliği", ardından 1985'te Doktora'ya eşdeğer "Sanatta Yeterlilik", 1987'de Yardoç 1989'da ise Doçent oldu Bu arada YÖK ile Dünya Bankası işbirliği ile Milli Eğitimi Güçlendirme Projesi Ankara seminerine katıldı 1997'de üç buçuk ay süren Arizona Üniversitesi' nde YÖK-Dünya Bankası MEGP (Milli Eğitimi Güçlendirme Projesi) dahilinde "Sanat Eğitimi ve Öğretimi projesinde görev aldı

1998 yılında Cumhuriyetimizin 75 kuruluş yıldönümü etkinlikleri nedeniyle Pakistan islamabad'da düzenlenen Çağdaş Türk Resim Sanatı sergisine katıldı

1999'da Profesör olan sanatçı, halen Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı'ndaki görevine devam etmektedir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com