Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çelik, mehpare

Mehpare Çelik

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mehpare Çelik

26 Mart 1950'de Ankara'da doğdu İlk-Orta-Lise eğitiminden sonra, AİTİA Mimarlık ve Mühendislik Yüksek Okulu, İnşaat Mühendisliğinden 1970 yılında mezun oldu Aynı yıl TRT'nin açtığı sınavları kazanarak Ankara Radyosu'nda spiker olarak çalışmaya başladı 1990 yılında Ankara Televizyonu Başspikerliğine atandı

Uzun yıllar TRT'de program yapımcısı ve sunucusu olarak görev yapan Mehpare Çelik, Türkçe'yi doğru ve güzel kullanması nedeni ile pek çok ödüle layık görüldü

Türkiye'nin ilk TSE belgeli spikeri Mehpare Çelik'e 2004'te Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından ISO 2001 belgesi verildi

Anadolu Çağdaş Eğitim Vakfı (ANAÇEV) kurucu, Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyesi olan Mehpare Çelik, aynı zamanda TSK ELELE Vakfı Yönetim Kurulu üyesidir

Bilkent Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Çelik, iki kız çocuğu annesidir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com