Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
toskay, tunca

Tunca Toskay

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tunca Toskay

1939'da İstanbul'da doğan Toskay, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun oldu Aynı fakültede doktora yaptı

İktisat Profesörü ve Öğretim Üyesi olan Toskay, Uluslararası Turizm Uzmanlar Birliği Üyeliği, TRT Genel Müdürlüğü, Asya Pasifik Yayın Birliği Başkan Yardımcılığı, Başbakan Başmüşavirliği ve Özel Çevre Koruma Bölgeleri Kurumu Kurucu Başkanlığı görevlerinde bulundu

28 Mart 1984'te TRT Genel Müdürlüğü'ne atanan Toskay döneminde, Bülent Ulusu hükümetinin aldığı kararla televizyonlarda renkli yayına geçildi
19'uncu dönemde MHP'den İstanbul Milletvekili olarak parlamenter oldu 21'inci dönemde Antalya'dan milletvekili seçilerek Meclis'e yeniden girdi 57'nci hükümette Devlet Bakanlığı görevini üstlenen Toskay, evli, 1 çocuk babası

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com