Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
muhsin, yazicioğlu

Muhsin Yazicioğlu

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Muhsin Yazicioğlu

Muhsin Yazicioglu, 1954 yilinda Sivas'in Sarkisla ilçesi Elmali Köyü'nde bir çiftçi ailesinin oglu olarak dogdu Ilk ve orta ögrenimini Sarkisla'da yapti

Yüksek ögrenimini yapmak üzere 1972'de Ankara'ya geldi Üniversite tahsilini, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde tamamladi

1968'de cemiyet (dernek) çalismalarina basladi Sarkisla'da Genç Ülkücüler Hareketi'ne katildi Ankara'ya geldikten sonra ise, Ülkü Ocaklari Genel Merkezi'nde görev yapmaya basladi Sirasiyla; Ülkü Ocaklari Genel Baskan Yardimciligi ve Ülkü Ocaklari Genel Baskanligi yapti (1977-78)

1978'de faaliyete geçen Ülkücü Gençlik Dernegi'nin kurucu Genel Baskani oldu 1980 yilina kadar MHP'de Genel Baskan Müsavirligi görevinde bulundu

12 Eylül 1980'de yapilan askeri darbenin ardindan, MHP ve Ülkücü Kuruluslar Davasi sanigi olarak cezaevine konuldu 5,5 yili hücrede olmak üzere 7,5 yil Mamak Cezaevi'nde kalan Muhsin YAZICIOGLU, 7,5 yil cezaevinde kaldigi bu davadan herhangi bir ceza almadi

Cezaevinden çiktiktan sonra, magdur olmus ülkücülere ve onlarin ailelerine yardim amaciyla kurulan Sosyal Güvenlik ve Egitim Vakfi'nin baskanligini yapti

1987'de arkadaslari ile birlikte MÇP'de siyasete girdi MÇP'de Genel Sekreter Yardimciligi görevinde bulundu

1991 genel seçimlerinde üç partinin olusturdugu ittifak bünyesinde, milletvekili adayi oldu “O, inançlarinizi Meclis'e tasiyacak” sloganiyla, Sivas'tan milletvekili seçildi

1992 yili Temmuz ayinda, “içinde bulundugu partinin siyasi anlayisiyla uyusamadigi için” bir grup arkadasi ile birlikte MÇP'den ayrildi 29 Ocak 1993 tarihinde Büyük Birlik Partisi kuruldu ve bu partinin Genel Baskanligina seçildi

24 Aralik 1995'te yapilan erken genel seçimlerde ANAP-BBP ittifakindan 20 Dönem Sivas milletvekili olarak, yeniden meclise girdi 28021996 tarihinde ANAP'tan istifa ederek, BBP'ye döndü

26 Nisan 1998'de yapilan 3 Büyük Kurultay'da, 8 Ekim 2000 tarihinde yapilan 4 Büyük Kurultay'da, 2 Haziran 2002 tarihinde yapilan 1 Olaganüstü Büyük Kurultay'da ve 20 Temmuz 2003 tarihinde yapilan 5 Olagan Büyük Kurultay'da tekrar BBP Genel Baskanligina seçildi

Halen bu görevi devam ettirmekte olan Muhsin YAZICIOGLU, evli ve iki çocuk babasidir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com