Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
sağ, tayyip

Tayyip Sağ

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tayyip Sağ

Tayyip Sağ
1958- HAYATI
1958 yılında Konya'nın Çumra ilçesinin İçeriçumra kasabasında doğdumİlk ve orta öğrenimimi İçeriçumra'da liseyi Çumra'da, Üniversite tahsilimi ise Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinde tamamladım

Çocukluğum ve gençliğim çok iyi bir aile ortamı içerisinde geçmiştirSevgi ve saygıyı, doğruluk ve dürüstlüğü, insanı ve insanlığı bu ortam içerisinde tanıdım

Memuriyet hayatım 1978 yılında Türkiye Şeker Fabrikaları AŞde Muhasebe memuru olarak başlamıştırSırası ile Ankara Emaf ve Ankara Makina Fabrikası, 1980 yılında askerlik hizmetim için 20 ay kadar görevimden ayrıldımAskerlik sonrası Ağrı Konya ve Ilgın Şeker Fabrikalarında muhasebe memuru ve 1994 yılından itibaren de Erzurum Şeker Fabrikasında Levazım Muhasebe Şefi, Burdur Şeker Fabrikasında Pancar Muhasebe Şefi ve halen çalışmış olduğum Ilgın Şeker Fabrikasında da Pancar Muhasebe Şefi olarak görevime devam etmekteyim

Şiirle tanışmam ilkokul yıllarımda olmuşturİlkokul üçüncü sınıfta,hayat bilgisi dersinde ödev olarak yazmış olduğum şiirimi sınıfta okuduğumda, öğretmenim yazarını sormuştuŞiirin yazarının kendim olduğunu söyleyince şaşkınlık ve hayranlığını gizleyemedi ve sınıfa; 'çocuklar arkadaşınız büyüdüğünde çok büyük bir şair olacak' diyerek
beni, şiir hayatımda keşfetmiş ve yüreklendirmiştirŞiir bir yaşam tarzı, bir duygu yumağıdırŞiirin anlamlı ve duygulu olması çok önemlidirBazen bir kitapla anlatılamayan duygular bir şiirle çok güzel anlatılabilirŞiirlerimi hece ölçüsü ve serbest ölçüde yazmaktayımGenellikle 4+4=8 ve 6+5=11 ölçülerini daha çok kullanmaktayımBununla birlikte şiirin vurgu ve temasına göre farklı ölçülerde de şiirlerim bulunmaktadırŞiirde anlatıma ve öz değere çok önem veririmŞiirin en etkili bir anlatım ve coşku kaynağı olduğuna inanırımYaşayan gönülleri canlı ve zinde tutmak için en uygun bir etkileşim olduğunu düşünürüm Şairin, bir körfez kıyıları gibi sakin duran duygularının bir anda nasıl bir okyanusun azgın dalgaları haline dönüştüğünü görmek çoğu zaman mümkün olmaz, çünkü o duygularını gönlünün en gizli yerlerinde hapsetmiş olduğundan ancak zaman zaman bulutlanmış gözlerinden anlayabilir ve kaleminden döktüğü zaman görebilirsinizBir marangoz bir odundan nasıl bir eser yapabiliyorsa, bir ressam fırçasından ve çizgisinden nasıl bir eser üretebiliyorsa, bir şair de kelimeleri ustalıkla kullanarak çok anlamlı ve çok duygulu ifadeler halinde nadide eserler oluştururŞiirleri sevmek kadar, şairleri tanımak ve anlamakta çok önemlidir

Şiirin yanında müziklede uğraşmaktayımMüzikle ise; çok küçük yaşlarımdan itibaren tanışıyorumŞiirlerimi sazımla çalar söyler ve bestelerimSaz başta olmak üzere org, ud, kaval vsgibi bazı enstrümanlarıda çalarımSevgili şiir dostlarıma katılmış olduğum festivallerde şiir dinletilerinde bulunuyorumAkşehir Uluslararası Nasrettin Hoca Şenlikleri katılmış olduğum etkinlikler ve şiir ustalarımızdan Cemal Safi'nin hazırlamış olduğu Edremit/Akçay'da yapılan şiir ve beste yarışması ise katıldığım yarışmalar arasındadır

Bütün şiir severlere ve şiir dostlarıma en içten duygularımla sevgi ve saygılarımı sunar, şiir gibi dürüst,onurlu ve temiz olmalarını ve şiirsiz kalmamalarını dilerim

Tayyip derki; insanım, insanlık hakkın eseri,
İnsanlığı tanıdım doğduğum günden beri,
Gerçek, dürüst bir insanın tartılmaz ki değeri,
Bir gün toprak olsa da o, hakka yakındır yeri

Hoşça kalınSelamlar
ESERLERİ
Eserlerimin bir kısmını 'Bir Ömrün Hikayesi' ve 'Dağlar' isimli şiir kitaplarımda topladımDiğer eserlerimin bir kısmıda basıma hazır bulunmakta olup, siz değerli okuyucularımla buluşacağı günü beklemekteler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com