Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
brahms, johannes

Johannes Brahms

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Johannes Brahms

Johannes Brahms - Besteci

Orta halli bir ailenin çocuğu olan Johannes Brahms müziğe, babasının kontrbasçı olarak çalıştığı halk or­kestralarından etkilenerek yöneldi Çeşitli çalgıları çalmayı öğrenip, çok geçmeden "harika çocuk" olarak tanındı Ünlü kemancı joachim'le karşılaşması, ömür boyu sürecek bir işbirliğinin başlangıcı oldu Brahms, 1853 yılında Düsseldorfta Robert Schumann'la tanışıp, dost olarak yar­dımıyla üne kavuştu (Robert Schumann'ın 1856'da hastalanıp,ölmesinden büyük ölçüde etkilendi)1859'da Hamburg'da koro şefliğine getirildi (o dönemdeki besteleri pek ilgi gör­medi) 1862'de Viyana'ya yerleşerek Singakademie'nin yöneticisi oldu ve Alman Requiem'iyle ilk başarısını kazandı (1868) Ömrünün son yılla­rında Wagner'e karşı bir tutum benimseyen Brahms, 1896'da Schumanu'ın dul eşi Clara'nın ölümün­den büyük ölçüde etkilendi ve bir yıl sonra karaciğer kanserinden öldü Kendi kendini yetiştirmiş, içine kapanık kişilikli, duygularını yapıt­larında da pek açığa vurmayan bir müzikçi olan Brahms, senfoni, so­nat, dörtlü, çeşitleme, konçerto, lied gibi klasik biçimlerde yapıtlar ver­miş, söz konusu biçimleri ek tema­larla genişletmiş, yer yer halk ezgi­lerinden de yararlanmıştırRitim duygusu son derece güçlü olan, biçime, düşgücüne sıkı sıkıya bağlı kalan Brahms, Alman romantizminin son temsilcilerinden biridir

Eserleri:Brahms'ın çalgılar için yaptığı bes­teler şunlardır: 4 senfoni; 2 uvertür (Akademik ve Trajik); Haydn'ın bir teması üstüne çeşitlemeler; ünlü keman konçertosu; piyano için iki konçerto; keman ve viyolonsel için konçerto Oda müziği bestelerinde, her zaman sonattan beşliye ve altılıya kadar bütün biçimleri kullanmıştır Piyano için bestelediği çeşitli parçalar arasında 4 elle çalınan 12 Macar dansı ve 3 sonat sayılabilirVokal müzik alanındaki besteleri arasında özellikle Alman Requiem'i (Ein deutsches Requiem),liedler(20u kadar) ve 4 Ernste Gesânge (Ciddi Şarkılar) sayılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com