Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
abdürrahîm, karakoç

Abdürrahim Karakoç

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Abdürrahim Karakoç

7 Nisan 1932 tarihinde Kahramanmaraş ili, Elbistan ilçesine bağlı Ekinözü(Cela) köyünde dünyaya geldi Küçük yaşlarda şiire merak sardı Bu, aileden gelme bir merak diyebiliriz Çünkü dedesi, babası ve kardeşleri de şairdirler

İlk yazdığı şiirleri 2 kitap oIacak hacimde iken beğenmeyip yaktı ve 1958 yılından itibaren yazdıklarını 'Hasana Mektuplar' ismi altında 1964 yılında 10000 adet bastırdı FEDAİ yayınları arasında çıkan bu eser kısa zamanda tükendi ve 2 baskısını yine 10000 adet bastırdı

1958 yılında buIunduğu kasabada belediye mesul muhasibi olarak memuriyete girdi1981 yılı Mart ayında emekli oldu

Serdengeçti, Töre-Devlet, Ocak, Yeni Düşünce, Yenisey,Alperen yayınları oIarak şimdiye kadar 12 şiir kitabı, bir tane de makalelerinden derlenen nesir kitabı çıktı

1985 yılından beri gazetecilik yapmaktadır Bir ara politikaya girdi ve ayrıldı Niçin girip, niçin ayrıldığını bir röportajda şöyle cevaplandırdı:

'Allah rızası için girmiştim, Allah rızası için ayrıldım'

30 yılı aşkın bir zaman içinde kitapları baskı üstüne baskı yenilemektedir Bilhassa VUR EMRI adlı kitap günümüz şairlerinin hiç birisine nasip olmayan kabulü görmüştür

KENDİ DİLİNDEN, KENDİ TARİFİ

'Ebedî kudretin tek sahibinden alınan emir üzerine 1932 yılında dünyaya gelmişim Çocukluğum şöyle-böyle geçti Kıt imkânlara, kıtlık yıllarına rağmen hâlâ o günleri özlerim Birçok kimseye o yılları anlatsam, 'Özlenecek neresi var? ' diyebilirler, amma ben hep çocukluk yıllarımı sevdim Şiir yazmaya küçük yaşlarda başladım Zaten bizim oralarda her genç şiir yazar Bu tutku başka bir meşgalenin veya işin olmayışından kaynaklanıyor gibime geliyor Ben de avareydim, boşluğumu şiirle doldurmaya çalıstım

Benimle şiire başlayanlar yalnızlıktan, yardımsızlıktan dökülüp gittiler

Bana gelince:

Sağolsunlar, iktidarların ve muhalefetin irikıyım politikacıları, ihtilal cuntacıları, 'bilimsel' cüppeliler, entellektüel züppeler, millî soyguncular, sosyete parazitleri, sermaye sülükleri, zulüm-işkence makineleri, adalet katleden hukukçular, dalkavuklar, üçkağıtçılar vs hep bana yardımcı oldular Şiir malzememi veren onlar, öfkemi bileyen onlar oldular Yardımlarını inkâr etmiyorum, fakat teşekkür de etmiyorum

Dinsizlerin değil, din düşmanlarının, yani İslâm düşmanlarının da az yardımı olmadı Bir bakıma dinî duygularımın kuvvetlenmesine vesile oldular

En uygun zamanda yaşadığıma inanıyorum Yardımcılarım (!) var oldukları sürece yazmaya devam edeceğim Allah (cc) kısmet ederse'

Evli ve 3 çocuk babasıdır1984 Ekim ayından bu yana Ankara'da ikamet ediyor Şu anda hiç bir siyasi kuruluş, hiçbir mesleki dernek üyesi değildir Hakkın yanında olanları sözleriyle desteklese de, şahısları övmek, beğenmeyince sövmek gibi basitliği kabul etmemektedir

Eserleri

* Hasan'a Mektuplar (1965)

* Eli Kulakta (1969)

* Vur Emri (1973)

* Kan Yazısı (1978)

* Suları Islatamadım (1983)

* Beşinci Mevsim (1985)

* Dosta Doğru, Akıl Karaya Vurdu (1994)

* Yasaklı Rüyalar (2000)

* Gökçekimi (2000)

* Gerdanlık - I (2000)

* Gerdanlık - II (2002)

* Parmak İzi (2002)

* Yağmur Yerden Yağar (2002)

* Anadolu'da Bahar ( 2007 )

* Barış Çağrısı-Dünya Barışına Çağrı Grubu-Meneviş Yayınları(2009)
alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com