![]() |
Yöresel Yemeklerle Ayda 5 Kilo |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yöresel Yemeklerle Ayda 5 KiloDamak zevkinizi bozmadan bir ayda 5 kilo verebilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer sık sık sosyal yemeklere katılmanız gerekiyorsa, bu konuda, şu önemli beslenme kuralını mutlaka hatırlamalısınız: Gün içerisinde yemek düzeninize dikkat eder, hafif bir kahvaltı, çok doyurucu olmayan ama lezzetli bir öğle yemeği, bir adet meyve ihtiva eden ara öğünle günü geçirirseniz, akşam gideceğiniz restoranda, çok aşırıya kaçmadan sevdiğiniz tüm besinlerden yiyebilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() 1 ![]() Özellikle İskenderun, Adana ve Gaziantep bölgesine özgü olan ve ülkemizin her yerinde severek yenilen içli köfte ve kebap ile kilo verebileceğinizi hiç düşündünüz mü? Bulgur ve kıymanın muhteşem birleşimi, hem dengeli beslenmeye örnek hem de doyurucu bir lezzet ![]() ![]() ![]() ![]() KAHVALTI: 1 adet kepekli tost (1 dilim peynir ve 2 dilim ekmekle hazırlayabilirsiniz), bol domates, salatalık, maydanoz, adaçayı veya ıhlamur (açık ve limon dilimli) ÖĞLE: 1 adet içli köfte (haşlama veya fırınlanmış), 1 kase yoğurt veya 1 kase süzme cacık, 1 porsiyon Tike kebap tavuk eti , 1 kase çoban salatası (az yağlı) veya az yağlı taze kekikli salata VEYA 1 adet zeytin yağlı dolma, 1 su bardağı Fark Etmeden Diyet Detoks Ayranı, bol közlenmiş tatlı kırmızı biber İKİNDİ: 1 adet orta boy meyve Yarım porsiyon, ızgara veya haşlama tavuk göğsü , 1 dilim ince ekmek, bol salata (az yağlı) VEYA 1 porsiyon patlıcanlı mutebbel, 1 porsiyon terbiyeli şiş, 1 dilim lavaş, 1 porsiyon mevsim meyveleri Ara: Yarım su bardağı süt 2 ![]() Nohut ve tahin karışımından hazırlanan, İskenderun, Antakya yöresine ait olan humusu, yemeklerinizin yanına tüketerek sağlıklı kilo verme şansınız çok fazla ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KAHVALTI: 1 su bardağı taze sıkılmış greyfurt veya elma suyu, 1 yemek kaşığı lor peyniri veya çökelek veya 1 dilim tuzsuz beyaz peynir, 1 ince dilim yulaf veya çavdar ekmeği, domates, salatalık, yeşil biber ÖĞLE: 2 yemek kaşığı humus, 4 yemek kaşığı tavuk sote, 1 ince dilim yulaf veya çavdar ekmeği, çoban salata (az yağlı) VEYA Yarım porsiyon az yağlı pastırmalı humus, 1 porsiyon Tike çöp şiş, 1 dilim lavaş, roka salatası İKİNDİ: Yarım adet orta boy meyve AKŞAM: 1 adet karnıyarık, 1 ince dilim ekmek, bol domates dilimleri VEYA Közde soğan-sarımsak, 1 porsiyon Tike beyti kebap, 1 dilim lavaş, 1 porsiyon az yağlı gavurdağı salatası ARA: Yarım su bardağı süt veya 1 yemek kaşığı dolusu siyah kuru üzüm ![]() 3 ![]() Kurutulmuş meyvelerin başında daha önceleri üzüm, incir, kayısı, gelirken artık günümüzde, bunlara dut, erik, elma, ananas, armut da eklendi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu diyeti 20-55 yaş arası erişkinler uyguladıklarında haftada yaklaşık 1 kilo 200 gram ![]() ![]() Kahvaltı: 1 su bardağı az yağlı süt, 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi, 1 yemek kaşığı kuru üzüm, 1 yemek kaşığı badem, 1 yemek kaşığı kuru dut ![]() ![]() ÖĞLE: 1 küçük tabak zeytinyağlı sebze yemeği, 1 ince dilim ekmek, karışık marul salatası (az yağlı) VEYA Tavuk Külbastı Salata, 1 su bardağı ayran İKİNDİ: 1 kase kuru dut ve beyaz leblebi karışımı AKŞAM: 1 dilim sebzeli börek, 1 kase kuru kayısı kompostosu VEYA 1 Porsiyon Tavuk Tike Kebap, 1 su bardağı ayran, 3 ince dilim lavaş ekmeği, ezme salata ARA: 1 adet orta boy meyve 4 ![]() Bu hafta önerilen cevizli sucuk yapımında, pekmez nişasta ile pişirilir, ipliğe dizilmiş ceviz parçacıklarının üzerine dökülür ve kurutulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KAHVALTI: 1 karper büyüklüğünde peynir, 3 adet kuru erik, 1 ![]() ÖĞLE: 1 tabak etli sebze yemeği, 1 kase cacık, 1 ince dilim tahıllı ekmek, bol salatalık dilimleri VEYA Kuru patlıcan dolması,1 porsiyon fıstıklı kebap, 1 su bardağı ayran İKİNDİ: 1/4 adet cevizli sucuk AKŞAM: 1 tabak zeytinyağlı nohut yemeği, 1 ince dilim tahıllı ekmek, az yağlı havuç salatası VEYA 1 porsiyon fındık lahmacun, 1 porsiyon Zencefilli Tavuk Beyti, 2 ince dilim lavaş ekmeği, 1 top dondurma ARA: 1 orta boy meyve DETOKS AYRANI TARİFİ Kebablar söz konusu olduğunda akla gelen ilk içecek hiç şüphesiz ayran ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MALZEMELER: Yarım su bardağı az yağlı yoğurt Yarım su bardağı su Bir tutam dereotu Küçük bir tutam maydanoz Birkaç yaprak taze nane HAZIRLANIŞI: İnce ince kıydığınız taze otları, yoğurdu ve suyu beraberce blenderdan geçirerek ayranınızı hazırlayabilirsiniz ![]() ![]() FAYDALARI: Antiseptik, hazmı kolaylaştırıyor, bağırsak gazlarını gideriyor ve aynı zamanda sinirleri yatıştırıyor ![]() |
![]() |
![]() |
|