Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
iyi, kavun, seçmenin, yolu

İyi Kavun Seçmenin 5 Yolu

Eski 08-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İyi Kavun Seçmenin 5 Yolu




Yaz aylarında en çok bulunan meyvelerden birisi olan kavunun insan sağlığına yararı çok fazla Ne var ki iyi kavun seçmek pek kolay değil İşte, size 5 yolu


Kavun, Peygamberimizin en çok sevdiği meyvelerden birisi olarak bilinir Hz Muhammed kavunu çok sever ve ondan şöyle söz ederdi:


"O yemektir, o şerbettir, o çövendir, o reyhandır, o iç organları temizler" Hz Muhammed, "iç organları temizler" derken daha yüzyıllar öncesinde kavunun kanı temizleyici özelliğini anlatmış Günümüzde Avrupa ve Amerika'da doktorlar tarafından yararları tescil edilen kavunun en önemli özelliği kandaki zehirli maddeleri atması


Kavunu, İbni Sina ve Davudi Antaki gibi eski hekimler de övmüş ve faydalarını eserlerinde anlatmışlar Kavunun yüzde doksanbeşini su oluşturur A, B 1, C vitaminleri, meyve şekeri, selüloz, azotlu ve yağlı maddeler de var Kavun gerek erkeğin, gerek kadının cildini tazeler, ona canlılık ve güzellik kazandırır İsmi estetik tarihine geçen ünlü güzellerin ve artistlerin pek çoğu ciltlerindeki gerginlik ve tazeliği kavuna borçlu olduklarını söylerler


NASIL ALACAKSINIZ?


1 İyi kavun ağır olur Elinizde okkalayın, ağır olanı alın

2 Yuvarlak, san kavunun sapı, çektiğiniz zaman kolay kopuyorsa iyi kavundur

3 Kavun Kırkağaç kavunu ise dibinin sarıya çalması gerekir

4 Bir kavun ne kadar yumuşaksa içi o kadar da asitleşmiş demektir Kavunun yumuşağına yanaşmayın

5 Turfanda kavunlar lezzetsizdir Kavunu, sezonun başlangıcından bir ay sonra yiyin ancak o zaman lezzet kazanır


NASIL YİYECEKSİNİZ?


Kavunu genellikle yemeklerden sonra yemek gibi bir alışkanlığımız var Akşamcılar ise kavunu yemek arasında, diğer mezelerle birlikte yer Her iki şekli de fazla yarar sağlamaz Kavunu yemeklerden önce yiyin


YARARLARI


- Kanı zehirlerden temizler

- İştah açar,

- Bağırsakları yumuşak tutar,

- Sinirleri yatıştırır ve rahat bir uyku sağlar,

- Böbreklerdeki kum ve taşların dökülmesine yardım eder,

- Romatizma ağrılarını hafifletir,

- Hafif yanıkları iyileştirir,

- Göz nezlesini önler


Bağırsaklarında ülser ya da iltihap olanlarla, şeker hastaları ve yüksek tansiyonu olanlar yememelidir

Alıntı Yaparak Cevapla

İyi Kavun Seçmenin 5 Yolu

Eski 08-22-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İyi Kavun Seçmenin 5 Yolu




İyi kavun ağır olur Elinizde okkalayın, ağır olanı alın

2 Yuvarlak, san kavunun sapı, çektiğiniz zaman kolay kopuyorsa iyi kavundur

3 Kavun Kırkağaç kavunu ise dibinin sarıya çalması gerekir

4 Bir kavun ne kadar yumuşaksa içi o kadar da asitleşmiş demektir Kavunun yumuşağına yanaşmayın

5 Turfanda kavunlar lezzetsizdir Kavunu, sezonun başlangıcından bir ay sonra yiyin ancak o zaman lezzet kazanır


bundan sonra dıkkat etcem bunlara

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.