![]() |
Mavi Yengeç Protein Zengini |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mavi Yengeç Protein ZenginiAntalya'nın Beymelek Dalyanı'nda turistlerin tercih ettiği mavi yengecin kıskaçlarındaki protein oranı yüzde 18, yağ oranı ise yüzde 1 ![]() Beymelek Dalyanı çevresinde faaliyet gösteren 3 restoran, müşterilerine mavi yengeç servisi yapıyor ![]() ![]() Yengeç yemiyoruz Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürü Dr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İlk Hatay'da görüldü Anavatanı Kuzey Amerika kıyıları olan mavi yengecin 150 yıl kadar önce Akdeniz'e geldiğini anlatan Emre, mavi yengecin 1930'lu yıllarda ilk kez Hatay kıyılarında görüldüğünü açıkladı ![]() ![]() Enstitüye bağlı Beymelek'teki kuluçhanede mavi yengeç üretimiyle ilgili çalışmalar yaptıklarını da anlatan Dr ![]() incelemeye aldıklarını, hatta yapay ortamda yavrulama gerçekleştirdiklerini belirtti ![]() Yengeç üretiminin ciddi bir altyapı gerektirdiğini de anlatan Emre, "mavi yengeci gelecekte üretimi yapılacak ekonomik bir tür olarak düşünüyoruz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|